ČAČAK – DVADESETOGODIŠNjI Radiša K. U ponedeljak oko 18 časova popio je, a potom se i polio benzinom i zapalio u Ulici Slavka Krupeža, kod pekare „Pons“ u Čačku, gde je radio do pre pet dana, kada je, nezvanično saznajemo, dobio otkaz. Bivši radnik je, prema rečima očevidaca, ispred ulaza u privatno pekarsko preduzeće popio određenu količinu benzina, a zatim je ušao u krug firme, gde je seo na pločnik ispred ulaza u garderobu i polio se, dok je istovremeno u ruci držao upaljač.


Pročitajte još: Obdukcija u Novom Sadu: Stojana izdalo srce, pad nije uzrok smrti

Policijska patrola pokušala je da ga zaustavi u toj nameri, a za to vreme stigli su i mladićevi roditelji koji su takođe radnici pekare. Oni su ga molili da ne pokušava tako nešto, ali on je u jednom trenutku upalio upaljač i zapalio se. Nakon što je to učinio, policajci i okupljeni radnici brzo su intervenisali, i sa PP aparatima ugasili plamen. Jedan od policajaca je povređen, jer ga je tokom intervencije zahvatio plamen. Ekipa hitne pomoći je mladića sa teškim telesnim povredama, odnosno opasnim opekotinama prevezla u čačansku bolnicu.


Pročitajte još: INCIDENT U ALEKSANDROVCU: Zapalio prodavnicu i četiri vozila MUP

Prema rečima portparola čačanske bolnice dr Biljane Kočović, mladić je primljen u jedinicu intenzivnog lečenja sa teškim opekotinama u opštem lošem stanju.

- U toku je njegovo zbrinjavanje, sa pacijentom je plastični hirurg i o daljem lekarskom zbrinjavanju odlučiće se nakon detaljnog pregleda – kazala je dr Kočović.

Šta je tačan uzrok ove nesvakidašnje nesreće, utvrdiće istraga.