SAŠA J. (54) iz Aleksandrovca uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična dela napad na službeno lice i izazivanje opšte opasnosti. Kako saznajemo, on je u ponedeljak oko 6.30 izazvao požar u STR "Pepeljuga" u ovoj opštini, a zatim je zapalio i četiri službena vozila Policijske stanice Aleksandrovac!

- Osumnjičeni je napao i policijskog službenika, koji je intervenisao. Nožem ga je ubo u predelu levog uha, a potom je pobegao - kaže izvor "Novosti". - Odmah se krenulo u potragu za Sašom. Kada su osumnjičenog pronašli, on je drugog policijskog službenika udario drvenom motkom u glavu i naneo mu lake telesne povrede.


PROČITAJTE JOŠ:
PRETIO PA NAPAO S LEĐA: Pretučen policajac u Priboju

Brzom reakcijom policije na licu mesta, pripadnici MUP su uspeli da ugase vatru na kolima. Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Brusu, po čijem nalogu je osumnjičenom i određena mera zadržavanja do 48 sati. Posle toga se očekuje privođenje osumnjičenog pred tužilaštvom i podnošenje krivične prijave.

U policiji u Kruševcu navode da je policajcu koji ja zadobio povrede od noža ukazana lekarska pomoć u kruševačkoj opštoj bolnici, dok je njegovom kolegi koji je zadobio udarac motkom u glavu ukazana pomoć u Domu zdravlja u Aleksandrovcu. Nezvanično, muškarac koji je izazvao ceo incident ima psihičkih poteškoća.


SLIČAN INCIDENT

POSLEDNjA paljevina koja je potresla Aleksandrovac dogodila se pre skoro četiri godine, kada je jedan meštanin uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar u više podruma stambenih zgrada u ovom mestu. Srećom, brzom intervencijom vatrogasaca iz Kruševca i Brusa sprečeno je dalje širenje vatre i teže posledice.