Stiže švajcarski Regent

Z. Gligorijević

utorak, 10. 03. 2020. u 21:41

Стиже швајцарски Регент

Kristof Platcer, Predrag Milanović i Jorg Štajmer

Nova strana investicija u Svilajncu doneće još 130 radnih mesta. Prvo će da iznajmljuju prostor, a paralelno grade fabriku
PREDSEDNIK opštine Svilajnac Predrag Milanović u Bazelu je potpisao ugovor sa švajcarskom kompanijom "Regent", koja se bavi proizvodnjom električne rasvete. Novi strani investitor iznajmio je objekat od preko 1.000 kvadrata, gde će započeti svoju proizvodnju, a istovremeno se za ovu kompaniju gradi fabrika koja će u prvoj fazi obuhvatiti oko 6.000 kvadrata, a u drugoj još toliko. Ukupna vrednost investicije je oko osam miliona evra, a kompanija u Svilajncu počinje da radi već u aprilu.

- Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ova svetski poznata kompanija nije bitna samo za Svilajnac, već i za Srbiju. U konkurenciji sa dosta većim gradovima pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i zbog toga sam veoma ponosan što su izabrali Svilajnac - ocenio je predsednik opštine Predrag Milanović.

Operativni direktor "Regent" kompanije Jorg Štajmer složio se da je proces odlučivanja bio dug i detaljan i da su u Srbiji razmatrali više opcija među kojima su bili Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije. Pošto su imali veliku podršku Opštine Svilajnac, odlučili su da fabriku grade u tom gradu.

Novi svilajnački investitor zapošljavaće 130 radnika. Prilikom posete švajcarskoj kompaniji delegacija Opštine Svilajnac upoznala je i radnike iz Srbije koji dugi niz godina rade za ovu kompaniju i koji su rekli da je "Regent" odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.


POŽELjNO DUALNO

- Radujemo se razvoju naše nove fabrike u Svilajncu. Ono što nam je potrebno je visokokvalifikovana radna snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva i u Švajcarskoj - rekao je generalni direktor "Regenta" Kristof Platcer.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije