TAMNOPUTA studentkinja IZ IRSKE je rekla da ju je NAPALA PROFESORKA novosadskog Medicinskog fakulteta. A evo šta se TAČNO dogodilo!

Lj. P.

četvrtak, 02. 07. 2020. u 17:38

ТАМНОПУТА студенткиња ИЗ ИРСКЕ је рекла да ју је НАПАЛА ПРОФЕСОРКА новосадског Медицинског факултета. А ево шта се ТАЧНО догодило!

Prof. dr Snežana Brkić, dekan Medicinskog fakulteta u Novom Sadu FOTO: Lj.P.

Dekan novosadskog Medicinskog fakulteta o ekscesu između studentkinje i doktorke KCV
STRANA studenktinja našeg fakulteta nije vređana na Medicinskom fakultetu, niti je doktorka koja je učestvovala u incidentu zaposlena u našoj obrazovnoj ustanovi. Sve se dogodilo u liftu stambene zgrade u kojoj obe stanuju i to je, očigledno, bila komšijska svađa. Devojka je posle ekscesa doktorku videla u holu zgrade fakulteta i pomislila da je tu zaposlena, a zatim je na društvenoj mreži objavila snimak nemilog događaja.

Izražavajući žaljenje zbog svega što se desilo, to kaže prof. dr Snežana Brkić, dekan novosadskog Medicinskog fakulteta, napominjući da je i studentkinja, posle razgovora sa prodekanom za nastavu, shvatila da je obelodanjivanjem snimka brzopleto postupila.

- Na snimku je izneto nekoliko netačnih informacija – ističe prof.dr Brkić, naglađavajući da nije istina da je doktorka sa snimka zaposlena na fakultetu. - Naravno da osuđujemio sve vrste rasističkih ispada bilo gde u svetu, a posebno u multikulturalnoj Vojvodini i u Srbiji.

IZVINjENjE DOKTORKA M.Š. je u obraćanju medijima navela da je odreagovala u afektu, i da se izvinjava. Istakla je da ne mrzi nikoga, ali da je bila izazvana prethodnom reakcijom svoje komšinice sa kojom se našla u liftu.

Prof. dr Brkić navodi da razumeju njihovu studenktinju jer, kako je kazala, nije ni malo prijatno to doživeti, ali smatraju da se ne može sa neproverenim činjenicama izlaziti u javnost i da ih je to jako pogodilo.

- Ne može se objaviti takav snimak i netačnim informacijama remetiti ugled fakulteta – ističe prof. dr Brkić. - Mi ovde imamo oko 500 studenata iz oko 30 zemalja, svih rasa i sa svih kontinenata. - Ona je fakultetskoj službi uputila mejl u kojem se na neki način izvinila što je objavila post, možda nepromišljajući do čega bi to moglo da dovede.

Podsećamo, na društvenim mrežama je osvanuo snimak na kojem se čuje da žena, koja se predstavila kao doktorka, govori studentkinji Š.O. da izaše iz lifta jer vlada korona, uz pogrdne reči i vređanje na rasnoj osnovi.

KCV je doktorkino ponašanje i način komunikacije okarakterisao kao neprihvatljiv i najoštije ga osuđuje. O ovom slučaju biće obaveštena nadležna lekarska komora radi ispitivanja etičnsti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljeanje lekarske profesije.

OTIŠLA, PA SE VRATILA

STUDENTKIEA iz Irske je iz nekog razloga sa novosadskog Medicinskog fakulteta otišla 2015. godine u Mađarsku, a onda se sa najboljom drugaricom ponovo vratila na studije u Novi Sad. Nameravala je da dovede i brata da i on ovde studira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sladja

03.07.2020. 09:50

Pa mi smo gledali taj video i na kraju snimka se vidi da doktorka izlazi iz lifta neke zdravstvene ustanove i da se ne radi o stambenoj zgradi jer se vidi kada su se vrata lifta otvorila da doktorka koraca prema jednoj sobi u kojoj su osobe u belim mantilima sto ukazuje da je u pitanju neka zdravstvena ustanova. Ta doktorka nas je sve obrukala i mnogi ce u svetu reci evo Srbi su rasisti i zato ona mora da odgovara.

Mila

03.07.2020. 19:33

SLAĐO, mnogi u svetu za Srbe govore mnogo gore nego da su rasisti zahvaljujući lažima njihovih medija i raznih naših iz inostranstva plaćenih nevladinih organizacija. Takvom mišljenju svakako su doprineli i mnogi naši građani kojima su stranci pa i kad su u krivu uvek u pravu.