Osetila sam bol u glavi, posle 7 dana morala sam da zovem Hitnu: Srpska doktorka opisala svoju borbu sa koronom

NovostiOnline

05. 04. 2020. u 00:50

Осетила сам бол у глави, после 7 дана морала сам да зовем Хитну: Српска докторка описала своју борбу са короном

Foto: Ilustracija/D.Milovanović

- Osetila sam bol u mišićima i glavi i popila sam lek. Nedelju dana kasnije, osetila sam da plitko dišem i tada sam pozvala Hitnu pomoć
U danima kada Srbija broji sve više zaraženih virusom korona, a broj umrlih se istovremeno povećava, jedna doktorka iz Zapadne Srbije, opisuje dane u kojima je saznala da je obolela, momente lečenja, ali i one, čini se najteže, psihičke borbe.


Znala je, kaže, da je bila u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom duži vremenski period. Priroda posla joj je takva da je svakodnevno brinula o bolesnim ljudima, pa je tako i došla u kontat sa zaraženim.


- Srećom, imala sam blažu kliničku sliku. Nakon što sam, posle bolova u mišićima i glavi, popila lek, nisam imala nikakve tegobe narednih nedelju dana. Međtutim, sedam dana kasnije, osećam da sam malaksala i da plitko dišem. To je bio 15. mart i tada sam pozvala Hitnu pomoć - objašnjava doktorka.


Međutim, simptome tipične za virus korona poput temperature, kašlja i bola u grlu nije imala nijednog trenutka.


- Hitna pomoć me je odmah odvezla na infektivno odeljenje, testirana sam, urađen mi je snimak pluća koja su bila potpuno čista. No, i pored urednog nalaza, test je bio pozitivan - priča.


U danima koji su usledili, nije imala apetit, a nije ni osećala ukus hrane.


- Nisam imala temperaturu i dalje, a saturacija mi je bila odlična. U bolnici sam provela 11 dana... Zbog blage kliničke slike nisam primala terapiju, već samo sredstva za imunitet - priča ova doktorka.


Ipak, pored borbe sa virusom korona, ova žena vodila je još jednu borbu - sa sobom i svojom psihom.


- U bolnici sam se osećala bolje, ali sam sve to psihički teško podnela. Želela sam da odem kući. Međutim, nisu mi dali da idem, morala sam da imam dva negativna testa u 24 sata - objašnjava.


Tako joj je prvi urađen 23, a drugi 24. marta. Dva dana kasnije, stigle su ohrabrujuće vesti - testovi su negativni.


- Sada sam kod kuće, mada još dve nedelje moram da budem u izolaciji. Mnogo se bolje osećam. Mislim na svoje kolege, ćerka mi je pred porođajem... Iako su u bolnici svi bili profesionalni i korektni, bilo mi je teško, bila sam ljuta na sebe što se, eto, nisam bolje zaštitila. Ipak, opet kažem, sreća pa sam imala blažu kliničku sliku, mislim da tok bolesti najviše zavisi od zdravstvenog stanja u kojem te virus ''zatekne'' - zaključuje.


(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije