Odlukom Vlade Srbije produžen je policijski čas vikendom, pa tako građani neće moći da izlaze od danas u 13 sati do ponedeljka u 5 časova ujutru.

Ova mera je pooštrena zbog borbe Srbije sa korona virusom od kojeg je u našoj zemlji do sada preminulo 39 osoba, a 1.476 je zaraženo. Stručnjaci tvrde da će u narednih 48 sati doći do uspona krive, te da je neophodno apsolutno smanjiti svaki kontakt među ljudima.

To znači da izlaženja iz kuća nema, osim u slučaju poslovnih obaveza, uz posebnu dozvolu. Takođe, građani koji imaju kućne ljubimce mogu da ih prošetaju od 23 sata do 1 čas iza ponoći i nedeljom ujutru od 8 do 10 sati.

- Šetanje ljubimaca biće omogućeno u rasponu od 200 metara od mesta prebivališta. Razumemo njihove potrebe, i onih koji o njima vode računa - rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije na poslednjoj konferenciji za štampu.

Vlasnici ljubimaca, međutim, neće smeti da se okupljaju po grupama, kako su pojedinci činili. U slučaju kršenja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja previđena je novčana kazna od 50. 000 do 150. 000 dinara.