Nisan gasi više od 10.000 radnih mesta širom sveta

Tanjug

24. 07. 2019. u 23:07

Нисан гаси више од 10.000 радних места широм света

AP Photo

Japanski proizvođač automobila Nisan Motor planira da ugasi više od 10.000 radnih mesta na globalnom nivou, u nastojanju da napravi zaokret u poslovanju i vrati se uzlaznom trendu, izvestila je agencija Kjodo
Japanski proizvođač automobila Nisan Motor planira da ugasi više od 10.000 radnih mesta na globalnom nivou, u nastojanju da napravi zaokret u poslovanju i vrati se uzlaznom trendu, izvestila je agencija Kjodo.

Ovo dodatno smanjenje radnih mesta, koje uključuje i opciju prevremenog penzionisanja, dolazi nakon što je Nisan u maju najavio da će ugasiti oko 4.800 radnih mesta širom sveta, navodi Kjodo pozivajući se na izvore iz kompanije.

Nisan ima oko 139.000 zaposlenih širom sveta.

Prema japanskoj novinskoj agenciji, ovaj proizvođač automobila bi trebalo sutra da objavi rezultate poslovanja za drugi kvartal, prenosi tv mreža Si-En-Bi-Si.

Pročitajte još - "NISAN KAŠKAJI" NA SKENERU "NOVOSTI": Jednostavno, dodali gas!


Portparol Nisana izjavio je da kompanija ne želi da komentariše medijske vesti.

Akcije Nisana su porasle u sredu na trgovanju na Tokijskoj berzi za 0,85 odsto.

Kompanija je već duže vreme pod pritiskom. Nisan je izvestio nedavno da je zabeležio godišnji pad dobiti iz poslovanja od 44,6 procenata u 12 meseci, zaključno sa 31. martom 2019., zbog, kako je navedeno, nepovoljnog poslovnog okruženja s obzirom na to da je prodaja automobila u Sjedinjenim Državama značajno opala.

Za tekuću fiskalnu godinu, Nisan je predvideo pad profita od skoro 28 posto.

Nisan je u poslovnom savezu sa francuskim proizvođačem automobila Renoom, koji u japanskoj kompaniji poseduje 43 odsto akcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije