NISAN KAŠKAJI NA SKENERU NOVOSTI: Jednostavno, dodali gas!

P. Ž

petak, 12. 07. 2019. u 11:13

НИСАН КАШКАЈИ НА СКЕНЕРУ НОВОСТИ: Једноставно, додали гас!

Foto: Promo

Kada ne želite da vas na nekoj auto-trci neko pretekne ( ponekad, u dozvoljenim okvirima i na auto-putu) jednostavno dodate gas
KADA ne želite da vas na nekoj auto-trci neko pretekne ( ponekad, u dozvoljenim okvirima i na auto-putu) jednostavno dodate gas.

Isti recept primenio je i "Nisan" želeći da i dalje bude lider na tržištu "krosovera" u kome godinama suvereno vlada sa modelom "kaškaiji".

Japanci su jednostavno "dodali gas". Unapredili su "kaškaija" tako da je konkurenciji ostalo samo da čestita i"zasuče rukave".

Najveća novina rekli bi smo, je uvođenje novog benzinskog motora 1,3 litarskog turba koji ima dve verzije od 140 i 160 "konjskih snaga".Slabiji se isključivo kombinuje sa manuelnim šestostepenim menjačem, a snažnija verzija može da se upari i sa sjajnim sedmostepenim automatikom sa duplim kvačilom.

Pročitajte još - "NISAN" usavršio popularni pik-ap


"Nisan" je tako zamenio postojeću gamu benzinaca 1,2 i 1,6 turbo, novim, malolitražnim, tehnološki usavršenim agregatom. Ovam motor nastao je kao plod saradnje !"Reno-Nisan alijanse" sa "Mercedesom" pa se ugrađuje u više modela poput "mercedesa A klase", "renoa megana", "micubiši ASH"...

Moćan, ekonomičan i u skladu sa najstrožijim EKO standardima .

Naravno, čarobnjaci iz "Nisana" su svojim štapićem dotakli gotovo sve na "kaškaiju". Tako su felne drugačije, lepše, modernije. Tu je i nova navigavija na ekranu od sedam inča. Ceo sistem kamera je zadužen za perfektan 360 stepeni pogled oko automobila,čak četiri kamere asistiraju prilikom aprkiranja... Tu je i sistem "Propilot" koji asistira vozaču na primer ui saobraćajnim gužvama tako što drćži potrebno rastojanje, prilagođava brzinu...

Vaš "kaškaji" vidi i vozila koja dolaze iz mrtvog ugla, sprečava vas da napustite neželjeno kolovoznu traku, čita vsaobraćajne znakove, uočava pešake,prepreke,zakočiće ako treba umesto vas, pomoći vam da parkiranje bude lako i jednostavno...

Savremeni vozač zahteva od svog automobila i da bude "povezan". Zato je "Nisan" u "kaškaiji" ugradio najnovisiji "Nisankonekt" sistem, potpuno novi informacioni sistem koji ima 3D mape,integraciju pametnih telefona,glasovne komande a preko aplikacija "carplej" i "Android auto" i sve informacije sa vašeg telefona su vidljive na tač-skrin ekranu u vozilu.
Uz novi informacioni sistem lako ćete unapred isplanirati putovanje na more na primer. I to na osnovu informacija u realnom vremeni. Postoji mogućnost pronalaženja parking mesta , tako što unapred pošaljete odrediđšte automobilu ili da pronađete parkiranno vozilo pomoću aplikacije "Door to Door Navigation". Vaš navgacioni sistem može se ažurirati i bežičnom vezom preko pametnog telefona,ili povezivanjem na eksterni "Wifi Hotspot".
Sedišta su vrhunska, ergonomska, na test modelu presvučena napa kožom), grejana su.Audio sistem "Bose" sa subvuferom, dvoozonska automatska klima, mnoštvo pregreda,panoramski krov, ključ sa kojim možete da sa daljine otvarate i zatvarate sve prozore..."Nisan" je sa "kaškaijem" opet dodao gas i odmakao rivalima.
Početna cena je 19.600 evra.TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

DUŽINA: 4.394 mm
ŠIRINA: 1.806 mm
VISINA: 1.590 mm
MEĐUOSOVINSKO RASTOJANjE: 2.646 mm
ZAPREMINA PRTLjAŽNIKA: 430/860 lit.
MOTOR: 1,3 DIG-T
ZAPREMINA: 1.332 ccm
MAKSIMALNA SNAGA: 160 KS
MAKSIMALNI OBRTNI MOMENT: 270 nm
0-100 km/č:9,9 sekundi
MAKSIMALNA BRZINA: 200 km/č
POTROŠNjA(Lit/100 km) - GRAD: 6,7; VAN GRADA: 4,6; KOMBINOVANO: 5,4
EMISIJA CO2: 122

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije