Pisanje “čisti” podsvest: Ovo je najbolji način za dugoročnu sreću

S.D.

07. 01. 2020. u 20:46

Stručnjak za karijeru Majkl Ker savetuje da redovno zapisujemo tri pozitivne stvari koje su nam se dogodile tokom dana

Писање “чисти” подсвест: Ово је најбољи начин за дугорочну срећу

Depositphotos

KAKO da se izborimo sa stresom, obavezama i izazovima koje nameće moderno doba u kome živimo? Za ovim odgovorom tragamo gotovo svakodnevno. Stručnjaci ističu da je važno kako započinjemo dan, ali i kako ga završavamo.

Jutro je najbolje vreme da “zavirite” u svoju podsvest, a književnica DŽulija Kameron preporučuje da pre nego što bilo šta uradite kada se probudite ispišete tri stranice. Možete preneti na papir svoje snove, voditi dnevnik ili jednostavno napraviti podsetnik obaveza za taj dan. Poenta je u tome da pišete, a možete i da crtate. Pisanje pomaže da “očistite” podsvest od stvari koje mogu da uspore razmišljanje, pa ćete tokom dana imati više vremena da se fokusirate na bitnije stvari i posao.

Stručnjak za karijeru Majkl Ker savetuje da redovno zapisujemo tri pozitivne stvari koje su nam se dogodile tokom dana, jer je to jedan od najboljih načina za dugoročnu sreću. Nije dovoljno da ih se samo prisetimo, već da ih stavimo na papir. Napominje i da na kraju radnog dana pozdravimo kolege. Tako ćemo stvoriti poslovnu rutinu i ritual koji će nam na duže staze pomoći da se osećamo ispunjenije i srećnije.

- Tada ćemo se kući vratiti nadahnuti, a ne umorni. To je naročito važno ako ste šef - kaže Majkl Ker.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije