Ovu tajnu vam nikada niko nije rekao: Kada kupite brašno, obavezno uradite OVO čim dođete kući
02. 03. 2020. u 19:54
Kada kupite brašno, uvek ga odložite u kredenac do sledeće kupovine, zar ne? To je potpuno pogrešno, kažu stručnjaci
Depositphotos
Ako ga u takvoj kutiji odložite u frižider, produžićete rok trajanja brašnu na dve godine.
Inače, brašno na našem tržištu dolazi u tri tipa:
BRAŠNO TIP 400 OŠTRO
Ovo se smatra najkvalitetnijim tipom belog brašna jer se proizvodi od samog jezgra žita. Preporučuje se za pripremu biskvita, torti, pita i svega u šta ide i prašak za pecivo, piše Žena.blic.
BRAŠNO TIP 550 GLATKO
Ovo brašno koristi se za beli hleb i sva fina mlečna peciva, kolače i testa. Bogato je skrobom i proteinima i odličan izvor ugljenih hidrata.
BRAŠNO TIP 850
Brašno tip 850, polubelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od belog brašna, pa je i nutritivno vrednije, a koristi se za pripremu hleba i peciva, pa ga zovu i hlebno brašno.
Komentari (1)