SA VESELJA U SMRT: Jecaji paraju muk u selu pored Žitorađe gde su stradali mladići - POTRESNE SCENE

D. ZEČEVIĆ

14. 09. 2020. u 08:30

СА ВЕСЕЉА У СМРТ: Јецаји парају мук у селу поред Житорађе где су страдали младићи - ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ

Foto Novosti

DANILO Cvetković (20) iz sela Samarinovca kod Žitorađe i Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca u istoj opštini poginuli su u trenu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče rano ujutru dogodila kod sela Lukomir na putu Žitorađa - Prokuplje, dok je Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja podlegao povredama u niškom KBC.

U nesreći koja se oko jedan sat posle ponoći dogodila kada je putničko vozilo kojim je upravljao Jović (26) iz Prokuplja, iz zasad nepoznatih razloga prešlo na suprotnu stranu i udarilo u kamion crnogorskih registarskih tablica, povređene su još dve osobe, od kojih je jedna zadržana u prokupačkoj bolnici.

- U našu bolnicu kolima Hitne pomoći iz Prokuplja i Žitorađe dovezene su četiri osobe, pri čemu Danilo Cvetković nije davao znake života. Joviću su konstatovane teške telesne povrede, pa je, uz medicinsku pratnju prevezen u niški kliničko-bolnički centar, dok je A. C. (19), posle dijagnostike zadržan na lečenju u našoj bolnici. A. M. (22) iz Samarinovca puštena je na kućno lečenje - kaže Natali Nikolić, portparol prokupačke bolnice, napominjući da druga žrtva teške saobraćajne nesreće Aleksandar Živković nije dovezen u ovu medicinsku ustanovu. Teško povređeni Jović, uprkos naporima lekara, bitku za život izgubio je juče u 16 časova.

OBDUKCIJA

REZULTATI obdukcije pokazaće da li je, eventualno, vozač automobila u kojem se nalazilo petoro mladih, A. J. (26) iz Prokuplja bio pod dejstvom alkohola. Očekuju se i nalazi istrage koja treba da odgovori na pitanje zbog čega je putničko vozilo prešlo u drugu kolovoznu traku i zakucalo se u kamion.

I dok iz policijskih izvora nezvanično saznajemo da se udes dogodio "usled neprilagođene brzine", Cvetkovići i Živkovići oplakuju mladiće koji su tek zakoračili u život. U porodici Cvetković u Samarinovcu, selu udaljenom petnaestak kilometara od Žitorađe - muk. Rodbina i prijatelji dolaze da izjave saučešće, a majka Gordana, otac Srđan i brat Nemanja (26) su pod sedativima.

- Bili su na veselju u Žitorađi i Nemanja je roditelje dovezao kući, a Danilo je sa drugovima krenuo prema Prokuplju sa drugom koji je bio sa njima na veselju - priča nam rođaka Cvetkovića, dok jecaji Danilove bake potresaju dvorište.

BOL Danilova majka , Foto Novosti

Otac Srđan nem od bola, jedva govori da je Danilo studirao Višu medicinsku školu u Ćupriji. Želeo je da postane zdravstveni radnik, kao i njegovi majka i stariji brat.

I dok rodbina i prijatelji dolaze i u dvorište Živkovića u susednom selu Pejkovcu da izraze saučešće, Aleksandrove sestra Katarina (25) i majka Violeta sa rođacima pristižu iz Prokuplja gde su nabavljale odeću za posledi ispraćaj svom bratu i sinu.

- Aleksandrov otac Goran radi u Hrvatskoj kao vozač autobusa, a i on je planirao da ode da radi kod oca, želeo je da započne samostalno život - pričaju u neverici Aleksandrovi drugovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)