DVE SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD SURDULICE: Tri osobe teško povređene, jedna lakše

D. Ristić

24. 08. 2020. u 17:54

TRI osobe su zadobile teške telesne povrede, a jedna je lakše povređena u dve saobraćajne nezgode na području Surdulice tokom proteklo vikenda.

ДВЕ САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ КОД СУРДУЛИЦЕ: Три особе тешко повређене, једна лакше

Foto: V. Mitrić

Par dana nakon što je MUP obelodanio podatke po kojima je od početka godine stradalo 35 odsto više motociklista u odnosu na isti period prethodne godine, u Pčinjskom okrugu su se dogodile dve motociklističke nezgode u kojima su povređene četiri osobe, među njima dve maloletne.

Prema informacijama iz Policijske uprave Vranje, u subotu oko 22 časa, na putu Suvojnica – Alakince u surduličkoj opštini, dvoje maloletnika je palo sa mopeda i zadobilo teške telesne povrede. Prva pomoć im je ukazana u ZC Surdulica, nakon čega su zbog težine povreda transportovani u Klinički centar u Nišu.

Druga nezgoda se dogodila naredne večeri, u nedelju oko 20 časova u surduličkom naselju Belo Polje. Krećući se iz pravca Vladičinog Hana na motociklu „bmv“ muškarac (45) iz Niša je prednjim delom vozila udario uličnog psa koji je istrčao na kolovoz. To je prouzrokovalo pad prilikom kojeg je vozač zadobio lakše povrede, dok je teško povređena žena (61) koju je vozio na motociklu. Nakon prijema u ZC Surdulica, ona je takođe prevežena u Klinički centar u Nišu na dalje lečenje.

U Srbiji u proteklih 10 godina poginulo više od 1.000 motociklista, dok je 25.000 ljudi doživelo lakšu ili težu povredu. U skoro svakoj desetoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulima u Srbiji učestvovao je motorni dvotočkaš – moped ili motocikl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)