SKAČE ŠEĆER ZBOG APARATA ZA MERENJE: Penzioner Slobodan Rajačić iz Lipara kod Kule za tri meseca promenio šest senzora za dijabetes

Z. RAJIĆ

06. 05. 2021. u 16:21

PENZIONER Slobodan Rajačić iz sela Lipar kod Kule muku muči s aparatom za merenje šećera u krvi, koji je pre tri meseca dobio o trošku RFZO.

СКАЧЕ ШЕЋЕР ЗБОГ АПАРАТА ЗА МЕРЕЊЕ: Пензионер Слободан Рајачић из Липара код Куле за три месеца променио шест сензора за дијабетес

Slobodan Rajačić / Foto Z. R.

Od tada je promenio šest aparata, jer se svaki dosad pokvario, pa je isto toliko puta dolazio u seosku apoteku da preuzme novi, poslednji put pred prvomajske praznike.

Apoteka u Liparu, kao i sve ostale u kulskoj opštini, u zakupu je Zdravstvene ustanove - apoteke "Galen farm" iz Beograda, u kojoj kažu da je problem verovatno u korišćenju aparata. Rajačić takvo objašnjenje smatra uvredljivim, jer se kao bravar po zanimanju, s radnim iskustvom u Nemačkoj, razume u tehniku, a navodi i da je aparat napravljen tako da bude jednostavan za korišćenje.

- Novi aparat radi tri-četiri dana i onda otkaže. To prijavim apoteci, u kojoj dobijem novi, ali sam na isporuku morao da čekam, tako da sam za tri meseca 40 dana bio bez aparata, a šećer moram da merim svakog dana ujutro i uveče - napominje Rajačić, koji je i odbornik u SO Kula.

On napominje da u apoteci nisu tražili da donese neispravne aparate, nego su mu na reč dodeljivali nove.

- Tri sam bacio u otpad, a tri odneo u apoteku, od kojih su dva zadržali, iako su rekli da im nisu potrebni. Pogađa me kad mi govore da sam aparat dobio gratis i zbog toga savetuju da kupim nove baterije, jer je to možda razlog zašto aparat prestaje da radi. Na aparat imam pravo i neću da kupujem baterije, jer te koje dobijam trebalo bi da traju najmanje godinu, a ne nekoliko dana - kaže Rajačić.

U menadžmentu "Galen farma" ističu da dosad nisu imali prigovore na ispravnost aparata za određivanje nivoa glukoze u krvi. Naglašavaju da su svi aparati, na koje je Rajačić uložio reklamaciju, bili ispravni, što je, kako objašnjavaju, provereno u servisu.

- Nisu ni tražili da ih nose u servis. Od svih tih peripetija s aparatima samo mi je skakao šećer. Videću koliko će trajati ovaj šesti - rekao je Rajačić.

PONUDE IZ SERVISA

U "GALEN farmu" dodaju da su iz servisa pokušali da objasne Rajačiću kako se koristi aparat i ponudili mu drugu vrstu ovog uređaja, što je on, navodno, odbio. On je te navode demantovao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)