MALI NA TV PRVOJ: Nezaposlenost u Srbiji kontinuirano pada, iako je u celom svetu ekonomska kriza zbog korone

Novosti online

02. 03. 2021. u 09:40 >> 09:43

МАЛИ НА ТВ ПРВОЈ: Незапосленост у Србији континуирано пада, иако је у целом свету економска криза због короне

Foto: Printskrin

MINISTAR finansija Siniša Mali gost je u jutarnjem programu na TV Prvoj.

- Juče je zavod za statistiku izašao sa zvaničnim podacima za 2020. godinu. Doneo sam zvanične rezultate i brojke koje su vezane za stopu rasta, donosno pad u prošloj godini. Najmanji pad ima Srbija, to se nikada nije desilo da smo najbolji u ekonomiji na celom kontinentu - rekao je Mali.

Foto: Printskrin

- Kontinuirano nam stopa nezaposlenosti pada i pored pandemije virusa korone i najveće ekonomske krize u svetu. Uspeli smo da održimo stopu nezaposlenosti od 9 odsto - kazao je Mali.

Na pitanje odakle Srbiji novac da obezbedi sve što je potrebno za zdravstvo, Mali je rekao da je to rezultat reformi koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još kao premijer počeo da sprovodi.

- Lekove, medicinsku opremo plaćamo na vreme i zato ih imamo toliko. Ovo je rezultat reformi koje je predsednik Vučić krenuo da sprovodi još kao premijer - rekao je Mali i podsetio je da uprkos pandemiji virusa korona imamo rast prosečnih plata u Srbiji.

Foto: Printskrin

- Apsolutno smo usmereni na to da teret ove krize preuzme Republika Srbija, da preuzme država, da pokažemo građanima zašto smo prošli korz reforme i kako odgovorno može da se vodi ekonomska politika i kako sa što manje posledica izađemo na kraju epidemije.

Na pitanje da li je nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" dala rezultat kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije, Mali je rekao da o tome svedoči broj koverata koji su građani poslali.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

kalimero

02.03.2021. 12:16

Malo je nejasno za prijavljivanje. Ako traje do maja to je samo tri dana. Možda traje do kraja maja? Mislim da bi trebalo malo objasniti jer je ovako rečeno ništa ne objašnjava.