ŽELJKO JOKSIMOVIĆ KUPIO TANJUG? Republička Direkcija za imovinu razrešila dilemu

V.N.

25. 12. 2020. u 19:56

POSLE vesti da je pevač Željko Joksimović kupio novinsku agenciju Tanjug, Republička Direkcija za imovinu objavila je da firma "Tačno" iz Beograda nije kupila Tanjug za 628.000 evra, već je stekla pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava te agencije, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЋ КУПИО ТАНЈУГ? Републичка Дирекција за имовину разрешила дилему

Foto: Ataimages

"Njuzmaks Adrija" objavila je prethodno da firma "Minacord media", čiji su vlasnici Željko Joksimović i Manja Grčić, suvlasnica K1 televizije, kupuje Tanjug. Međutim, prava da koristi žig, odnosno ime Tanjuga, kupila je firma "Tačno" osnovana u novembru, pet dana pošto je oglašena prodaja žiga i imovinskih prava Tanjuga. 

Njeni osnivači su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala, uz osnivački ulog od 600 dinara, i "Minacord media", sa 40 odsto kapitala i ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici "Minacord media" su Željko Joksimović i Manja Grčić, piše UNS. 

U oglasu Republičke direkcije za imovinu od 12. novembra stoji da se ustupaju imovinska prava na četiri žiga registrovana pri Zavodu za intelektualnu svojinu, kao i autorska prava u vezi sa autorskim delima nastalim po osnovu 27 ugovora o angažovanju sa 19 zaposlenih. Jedan deo imovinskih prava ustupa se na period od deset godina, uz početnu visinu naknade od 567.000 evra, a drugi uz početnu cenu od 60.481 evro do 31. decembra 2020, "jer prava Republike Srbije u vezi sa autorskim delima ističu sa navedenim datumima." 

Kupac je, navedeno je u oglasu, dužan da preuzme zaposlene, kao i određeni broj drugih angažovanih u skladu sa odredbama Zakona o radu. Akcionim planom za primenu Medijske strategije predviđeno je da se u prvom kvartalu 2021. okonča privatizacija Tanjuga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna