PROGRAMI ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE: Obučavaju 255 funkcionera

J. Ž. S.

11. 12. 2020. u 18:48

OKO 255 državnih službenika na položaju, od toga 150 novopostavljenih i oko 105 onih koji su već na funkciji obučavaće se kroz novi projekat, koji traje 30 meseci.

ПРОГРАМИ ЗА ДРЖАВНЕ СЛУЖБЕНИКЕ: Обучавају 255 функционера

Foto: VN

Za te svrhe izdvojiće se milion evra, a u pitanju su sredstava iz IPA 2019 Evropske komisije. Posao će biti poveren za Nacionalnoj akademiji za javnu upravu (NAJU).

Pored obuka, koje su usmerene na unapređenje znanja i veština iz ključnih oblasti za rad državne uprave, predviđeni su i drugi oblici stručnog usavršavanja poput koučing sesija, izrade plana individualnog puta razvoja, studijske posete i tzv. jednokratnih događaja.

Dejan S. Miletić, v.d. direktora NAJU je izuzetno ponosan da je Akademija prepoznata kao pouzdan partner Evropskoj komisiji za sprovođenje ovako važnog projekta.

- Veliki je značaj što mi dobijamo sredstva za realizaciju - izjavio je Miletić prilikom potpisivanja ugovora. - Svrha ovog projekta jeste jačanje integriteta, menadžerskih i profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u državnoj upravi i sastavni je deo šireg strateškog cilja uspostavljanja profesionalne i odgovorne državne uprave, zasnovane na zaslugama, koja pruža visokokvalitetne javne usluge. To je javna uprava koja je potrebna Srbiji, njenim građanima i privredi, ali i Evopskoj uniji.

Glavni partneri Akademije za javnu upravu u realizaciji projekta biće Služba za upravljanje kadrovima, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Generalni sekretarijat Vlade, ali i drugi organi državne uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina