KRAGUJEVAČKI TRAMVAJI U BREMENU: U kompaniji "Simens" u Sobovici počinje serijska proizvodnja šinskih vozila, kupovinu planira i Beograd

M. Đošović

12. 08. 2020. u 10:00

PRVE dve, od četiri tramvajske celine, montirane na platformi "Simensove" fabrike u Sobovici, kod Kragujevca, već su "sišle" na interne fabričke šine i uskoro će biti spremne za izvoz u najveće nemačke, francuske i španske gradove.

КРАГУЈЕВАЧКИ ТРАМВАЈИ У БРЕМЕНУ: У компанији Сименс у Собовици почиње серијска производња шинских возила, куповину планира и Београд

Tramvaj jiz Sobovice

"Novosti" saznaju da će tramvaje iz ove fabrike, nakon grada Bremena, kupiti i Beograd.

Ekipa stručnjaka iz bečke centrale "Simensove" kompanije, koja je nadgledala ceo proizvodni proces, kako saznajemo, kolegama iz Šumadije je "upisala" ocene prema najvišim aktuelnim standardima, a izuzetno su zadovoljni i obrazovanjem radnika mašinske struke koji su bili angažovani na montažnoj liniji tramvaja. Izvoz prvih gradskih šinskih vozila za tržište EU kreće već na jesen ove godine. Šumadijski "Simens", ako se stabilizuje situacija sa pandemijom virusa korona, već naredne godine planira da, pored 1.200 postojećih, angažuje još 1.000 radnika, kako bi se proizvodilo od 60 do 80 tramvaja godišnje i oko 350 vagona za vozove.

I pored problema sa manjim dobavljačima delova iz EU, fabrika u Kragujevcu je skoro u roku završila nulti proizvod, koji će se nakon "generalke" u Beču već na jesen kretati šinama u nemačkom gradu Bremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

MOČVARNA PODRUČJA: Bogatstvo i ugroženost