DOM „LOLA“ PRAZAN - Minić: Broj pregleda studenata manji i za 40 odsto

Tanjug

12. 05. 2021. u 09:21

STUDENTSKI dom "Kralj Aleksandar I" u Beogradu, namenjen studentima koji čekaju rezultate na kovid i onima kod kojih je taj virus potvrđen, trenutno je prazan, a u restoranu koji je otvoren obavezno je pridržavanje epidemioloških mera.

ДОМ „ЛОЛА“ ПРАЗАН - Минић: Број прегледа студената мањи и за 40 одсто

Foto: M. Anđela

U razgovoru za Tanjug, direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić rekao je da se studenti polako vraćaju u studentske domove i da je za praznike njihov broj bio smanjen, te da ih je u ovom trenutku oko 5.500 od ukupnog kapaciteta od 10.500 mesta.

- Ono što nas raduje je da se studenti osećaju bezbedno, čim borave u tolikom broju u studentskim domovima - istakao je Minić.

On je naveo podatke Studentske poliklinike, koji pokazuju da je broj pregleda studenata sumnjivih na korona virus opao i za 40 odsto.

Minić očekuje da će se u narednom periodu povećati broj studenata u domovima, ali, kaže, ne više od 7.000.

- Imamo studente koji konstantno borave u studentskim domovima, dok drugi dolaze samo kada imaju obaveze na visokoškolskim ustanovama - kaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima