NA POSAO DOLAZI BEZ SLUŽBENOG VOZILA: Fotografija patrijarha kako pešači iznenadila mnoge, ali to za njega nije neobično (FOTO)

Novosti online

01. 05. 2021. u 19:48

RAZDALjINU od devet kilometara umesto automobilom patrijarh Porfirije na Veliki petak je prešao pešačeći, bez pratnje, bez pompe.

НА ПОСАО ДОЛАЗИ БЕЗ СЛУЖБЕНОГ ВОЗИЛА: Фотографија патријарха како пешачи изненадила многе, али то за њега није необично (ФОТО)

Foto: P. Milošević/Facebook/Vladimir Đurđević

I to nije jedinstven slučaj, on na posao u Patrijaršiju svakoga dana dolazi bez službenog vozila, za to se samo saznalo jer je neko vraćajući se s posla zabeležio ovaj prizor.

Za mnoge je fotografija koja je juče objavljena na društvenim mrežama, na kojoj se vidi kako Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije pešači Mostarskom petljom, bila iznenađenje, ali ne i za one koji ga poznaju.

- To nije ništa novo već njegova praksa koju je stekao u Zagrebu i koju praktikuje i u Beogradu, kada god može - kaže sagovornik blizak patrijarhu.

On se tom prilikom uputio iz patrijaršijske rezidencije na Dedinju u Sabornu crkvu na iznošenje plastanice. Tako je razdaljinu od devet kilometara, umesto da je pređe automobilom, prepešačio.

- Poglavar SPC na posao u Patrijaršiju dolazi bez službenog automobila, ali je sada zabeleženo i fotografijom pa je i javnost upoznata - kažu iz Patrijaršije.

Ono što je još više iznenadilo je što je išao sam bez obezbeđenja, a za njega je iznenađenje što je situacija dobila toliki publicitet, kažu u Patrijaršiji.

O čitavoj situaciji počelo je da se priča nakon što je Vladimir Đurđević zabeležio fotografiju kada se vraćao, koju je podelio na svom Fejsbuku uz reči da je napravio kao "dokaz da ni u koga ne treba upirati prstom, a pri tom ne videti sebe", a koju su ljudi počeli masovno da dele i komentarišu na društvenim mrežama navodeći kako ih podsetila na patrijarha Pavla.

Vracam se sa posla, idem kuci u Valjevo, tokom praznika. Prelazim “Mostarsku petlju” idem ka Prokopu, i tek sto sam...

Posted by Vladimir Djurdjevic on Friday, April 30, 2021

 

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju