POČINJE IZGRADNJA TREĆE KOVID BOLNICE: Objekat na Mišeluku imaće 600 ležajeva (FOTO)

Z. G.

27. 04. 2021. u 16:54

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položiće sutra kamen temeljac za izgradnju Kovid bolnice u Novom Sadu.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ТРЕЋЕ КОВИД БОЛНИЦЕ: Објекат на Мишелуку имаће 600 лежајева (ФОТО)

Priprema terena za izgradnju kovid bolnice na Mišeluku / Foto: N. Karlić

Treća kovid bolnica u Srbiji, kapaciteta 600 ležajeva od kojih je 200 predviđeno za intenzivnu negu, biće izgrađena na sremskoj strani grada na lokaciji Mišeluk 3.

- Taj novi zdravstveni objekat doprineće osnaživanju kapaciteta zdravstvenog sistema grada i pokrajine, doneti sigurnost i stabilnost, jer ne možemo da znamo dokle će korona virus biti prisutan – izjavio je gradonačelnik Vučević novinarima, naglasivši da ta investicija predstavlja ulaganje u budućnost.

Ranije je najavljeno da će kovid bolnica u Novom Sadu biti završena za četiri meseca od početka izgradnje kao i da će, kad prestane njena prvobitna funkcija, biti deo našeg zdravstvenog sistema.

A o tome da li će biti u sastavu Kliničkog centra Vojvodine ili će imati status Opšte bolnice, biće naknadno odlučeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...