ZAKLJUČAK NA SEDNICI VLADE: Do septembra Srbija će imati još jednu kovid bolnicu

Tanjug

22. 04. 2021. u 16:41

VLADA Srbije donela je danas zaključak o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da će najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija dobiti novu, treću kovid bolnicu.

ЗАКЉУЧАК НА СЕДНИЦИ ВЛАДЕ: До септембра Србија ће имати још једну ковид болницу

Foto: Ministarstvo

On je u Skupštini Srbije, koja razmatra zakone koji se odnose na treći paket ekonomske pomoći građanima i privredi i o rešenjima za naplatu poreza frilenserima, rekao da je taj zaključka donet na upravo završenoj sednici Vlade Srbije.

Naveo je da će kapacitet nove kovid bolnice u Novom Sadu biti 600 kreveta i da se u zaključku Vlade navodi da je ovaj projekat, kako je i rekao poredsednik Aleksandar Vučić, neophodno realizovati u hitnom postupku.

"Najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija će imati još jednu novu kovid bolnicu. Sad vidite kako ono o čemu govorimo ovde nisu prazna obećanja", rekao je Mali.

Kaže da je u predloženom rebalansu budžeta za 2021. obezbeđeno 4,15 milijardi dinara za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu.

"Čestitam svima, pogotovo svim građanima. Ovo će sigurno doprineti još boljoj i efikasnijoj borbi protiv korona virusa", rekao je Mali.

Vest o zaključku vlade o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu poslanici su dočekali aplauzom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!