VUČIĆ JE SINOĆ SAOPŠTIO NAJVEĆU ZDRAVSTVENU VEST U OVOM VEKU: Kisić Tepavčević - Naša zemlja je spremna i sposobna, a Torlak je naše blago

Novosti onlajn

18. 04. 2021. u 22:40

MINISTARKA za rad Darija Kisić Tepavčević istakla je večeras u emisji "Hit Tvit" na televiziji Pink da je vest o proizvodnji četvorovalentne vakcine u Srbiji najveća u ovom veku.

ВУЧИЋ ЈЕ СИНОЋ САОПШТИО НАЈВЕЋУ ЗДРАВСТВЕНУ ВЕСТ У ОВОМ ВЕКУ: Кисић Тепавчевић - Наша земља је спремна и способна, а Торлак је наше благо

Foto: Printscreen/Pink

- Kada su upitanju vakcine protiv Kovida 19 u provj fazi radimo pakovanje, etiketiranje i punjenje bočica. Kada je u pitanju proizvodnja vakcina to je osetljiv proces. Potrebna je specijalna tehnologijane može da se radi bilo gde - rekla je Kisić.

- Počinjemo sa novim tehnologijama. Proizvodićemo četvotovalentnu vakcinu protiv gripa. Ovo je najveća zdravstevan vest u ovom veku. Kao što je predsednik Vučić rekao, snaga države će se meriti u tome. Naša zemlja je spremna i sposobna da proizvede vakcinu, a to znači da će nam nacija biti zdrava i da smo spremni da odgovorimo na sve izazove. 

Kako kaže, Torlak je blago Srbije. 

- Mi imamo naše blago kada je reč o zdravstvu, a to je Torlak. 1962. godine smo mi počeli proizvodnju vakcina protiv gripa, i ona je trajala do 2004. godine. Posle toga se nije ulagalo u Tortlak, sve do 2014. godine - rekla je Kisić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist