POTVRĐENO: Beloruski migovi stigli u Srbiju!

Tanjug

17. 04. 2021. u 21:25

REMONTOVANA dva aviona MIG -29 stigli su iz Belorusije u Srbiju, potvrdio je večeras ministar odbrane Nebojša Stefanović.

ПОТВРЂЕНО: Белоруски мигови стигли у Србију!

Foto: N. Fifić

On je za RTS objasnio da su migovi u Srbiju stigli rasklopljeni jer se, kako je rekao, tako transportuju, a u narednom periodu biće u sastavu našeg Ratnog vazduhoplovstva.

On je istakao da je to deo dogovora predsednika Aleksandra Vučića sa predsednicima Rusije Vladimirom Putinom i Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i dodao da zahvaljujućim tim dogovorima Srbija ima impresivno ratno vazduhoplovstvo.

- Danas smo videli samo deo tih snaga. MI-35 helikoptere ste mogli da vidite koji su impresivna snaga naše zemlje i vojske, a tu su i MIG-ovi - rekao je on i dodao da se radi na modernizaciji aviona Orao.

Stefanović je kazao da se koristeći naš Vojnotehnički institut, Jugoimoport SDPR i druge kompanije radi da se iskoristi znanje naših stručnjaka da se unapredi ono što Srbija proizvodi.

- Mogli ste da vidite i platforme Mali Miloš, i Veliki Miloš, Lazar i Pasars - i sve ono što je gađalo danas - rekao je on i dodao da će u narednih godinu, dve još naoružanja koje se razvija biti prikazano.

Istakao je da je ponosan prikazanim na danas održanoj združenoj vežbi vojske i policije "Odgovor" koja je izvedena u složenim meteo uslovima kao i na ocenu vežbe dobijenu od predsednika Srbije.

Govoreći o združenom dejstvu on je istakao da se sve više se menjaju okolnosti, pretnje postaju hibridne, i dodao da sve može biti bezbednosni izazov i pretnja.

- Važno je da su svi dobro uigrani u sadejstvu - rekao je on.

Stefanović je ocenio da je važno da je naša vojska dobro opremljena i naoružana, da su vojnici dobro plaćeni, i dodao da su u ovom mesecu primili i značajno veću platu nego ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

SNS

18.04.2021. 01:46

Odlično je što su Migovi stigli i sada imamo kompletno lovačku eskadrilu, ali da je srpsko vazduhoplovstvo „ Impresivno“ kako reče ministar, ne pije vodu. Čak daleko od toga, jer pored ove eskadrile, nemamo ni jednu drugu, a da je kompletna. Lovačko—bombarderska iz Lađevaca, ima tek 7 ispravnoh Orlova, a ostale su još malobrojnije.

Kosta

18.04.2021. 08:32

Niko ne kaže da su to samo reklamne vežbe koje ranije snimao u JNA vežbe i aktivnog i rezervnog sastava koje su bile mnogo masovnije i učestalije pa kako nam se vojska ponašala u ratnim uslovima i koji debakl je doživela a sad da dodje do rata pitanje koliko imamo spremnih vojnika za rat a vojnih obveznika jako malo.