"SPUTNJIK V" OSVAJA SVET: Ministar Popović poručuje - kampanja protiv ruske vakcine osuđena na propast, ona je najefikasnija na svetu!

Tanjug

12. 03. 2021. u 23:46

SRPSKI ministar za inovacije Nenad Popović izjavio je danas za agenciju TASS da je informativna kampanja protiv ruske vakcine Sputnjik V kao i protiv drugih ruskih lekova za korona virus osuđena je na propast.

СПУТЊИК В ОСВАЈА СВЕТ: Министар Поповић поручује - кампања против руске вакцине осуђена на пропаст, она је најефикаснија на свету!

Ruska vakcina

- Ruska vakcina Sputnjik V osvaja svet i trenutno je najefikasnija vakcina protiv korona virusa u svetu. Oni koji su spremni da napadnu vakcinu koja spašava živote u borbi protiv korona virusa, staju na stranu virusa i postupaju protiv ljudskog zdravlja i života. Ta kampanja je osuđena na propast od samog početka. Rusija će iz toga izaći još jača - rekao je Popović.

On je ocenio da je Rusija razvojem vakcine pokazala superiornost svoje nauke i sposobnost da brzo reaguje na krize.

- Zato me ne iznenađuje što neki svetski lobisti žele da počnu sa negativnom informacionom kampanjom protiv ruske vakcine - dodao je on.

Srbija je među prvim zemljama odobrila upotrebu vakcine Sputnjik V, a ministar Popović najavio je u četvrtak da će proizvodnja ove ruske vakcine u Srbiji početi do 20. maja.

Ranije danas je neimenovani visoki zvaničnik Kremlja rekao za TASS da Zapad priprema scenario informativnog napada na vakcinu Sputnjik V tako što bi lažirao veliki broj smrtnih slučajeva novodno izazvanih njenom upotrebom.

Prema rečima tog izvora, napad je planiran zbog sve veće globalne potražnje za ruskom vakcinom, a na meti antiruske informativne kampanje biće evropske zemlje koje su odobrile hitnu upotrebu Sputnjika V među kojima su Mađarska, Slovačka, Srbija, Crna Gora, San Marino i Severna Makedonija, navodi ruska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a