NISAM PROMENIO MIŠLJENJE: Reagovanje Mila Lompara povodom teksta o kandidaturama za SANU

V. N.

28. 02. 2021. u 09:39

НИСАМ ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ: Реаговање Мила Ломпара поводом текста о кандидатурама за САНУ

Foto Ž. Knežević

POVODOM teksta "I Kusturica kandidat za SANU", objavljenog u broju "Novosti" od subote, reagovao je profesor Milo Lompar, kratkom izjavom, koju je uputio našoj redakciji.

- U vezi sa vašim tekstom o ovogodišnjim kandidatima za članstvo u SANU, koje je evidentiralo Odeljenje jezika i književnosti, molim da - i u elektronskom i u štampanom izdanju - objavite sledeću izjavu, budući da je pomenuto i moje ime.

"Kao osoba koja je imenovana kao kandidat još 2015. godine, napisao sam pismo tadašnjem sekretaru Odeljenja (19. 3. 2015), u kome sam tražio da se moje ime ukloni sa liste kandidata. Ništa se u mom ponašanju i mišljenju nije od tada promenilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

marko

28.02.2021. 11:53

Postovano hvala na iskrenosti.Vi ste jedini koji je skupio hrabrost da kaze da nije zasluzio da bude clan SANU i to treba javno reci.Skromnost je lepa vrlina. Svaka cast.

Bata N

28.02.2021. 19:10

Cela Srbija čeka da čuje mišljenje članova kluba vrhunskih intelektualaca o izjavi svoga predsednika o kosovu. Pored nekolicine iskrenih i hrabrih, svi ostali sramno ćute. Zato su gospoda Lompar i Kusturica odbili da budu članovi tog kluba. Svaka im čast!