EVROPA PRIČA O NJIHOVOM TALENTU: Mlade nade iz Srbije na velikoj sceni

Promo

13. 02. 2021. u 10:28

BALERINA Teodora Vujkov, violinistkinja Sofija Glavičić i kompozitor Andrej Stojanović nižu uspehe, a podršku su dobili od kompanije Mozzart

ЕВРОПА ПРИЧА О ЊИХОВОМ ТАЛЕНТУ: Младе наде из Србије на великој сцени

Foto: Promo

I u periodu kada je akcenat u društveno-odgovornim akcijama bio na pomoć zdravstvu za borbu protiv korona virusa, kompanija Mozzart nastavila je da podržava mlade talente. Čak je okupila čitav tim genijalaca čija se imena već glasno izgovaraju u Evropi.

Tako u Oslo stižu ponude prestižnih muzičkih škola za Andreja Stojanovića, sedmogodišnjeg kompozitora srpskog porekla kome je Mozzart donirao klavir. Dečak koji ima apsolutni sluh i uveliko komponuje za profesionalce širom Evrope osvaja prva mesta na takmičenjima u mnogo starijoj konkurenciji.

Balerina Teodora Vujkov je već ostavila trag u plesnoj školi u Lisabonu, a put ostvarenja svojih snova krenula je uz pomoć regionalnog lidera u oblasti igara na sreću. Na velikoj sceni je uveliko i violinistkinja Sofija Glavičić.

Foto: Promo

Teodora Vujkov

Divno što je u kompaniji Mozzart postoji taj koncept da se pomaže mladim nadama ove zemlje. Imala sam priliku da upoznam i druge talente iz ovog tima, njihove priče su neverovatne. Svi mi sanjamo velike snove, ali nam je potrebna podrška u daljem razvojnom putu – istakla je Sofija.

Stručno usavršavanje nastavio je i diplomac sa Oksforda Veselin Manojlović, koji proučava matematičko modelovanje evolucije tumora i rizika za obolevanje od raka. Među darovitim akademcima kojima je Mozzart pomogao našao se i Matija Glišić, mladi genijalac iz Beograda, koji na elitnom francuskom koledžu Ecole Polytechnique studira matematiku, ekonomiju i informatiku. Tu je i Stefan Đorđević, diplomirani fizičar i inženjer elektrotehnike koji je oba fakulteta završio u roku, sa svim desetkama!

Foto: Promo

Sofija Glavičić

Mlada karatistkinja Emilija Antanasijević sa samo 16 godina u svojoj kolekciji već ima 80 odličja, a od ove kompanije dobila je vetar u leđa na putu ka novim medaljama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!