KRENULI STE PO DRUGU DOZU VAKCINE? Evo koji dokument morate obavezno da ponesete

Novosti online

09. 02. 2021. u 09:13

U SRBIJI počinje revakcinacija građana koji su pre 21 dan primili prvu dozu vakcine protiv korona virusa. Sa punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu poručuju da je procedura ista kao i za prvu dozu vakcine, a da građani obavezno treba da ponesu ličnu kartu prilikom dolaska na revakcinaciju.

КРЕНУЛИ СТЕ ПО ДРУГУ ДОЗУ ВАКЦИНЕ? Ево који документ морате обавезно да понесете

Foto: Fejsbuk/ Goran Vesić

Koordinator vakcinacije u hali 3 Beogradskog sajma Dragana Milošević rekla je za RTS da revakcinacija kreće punom parom.

- Prošao je 21 dan od prve date doze vakcine. Svi smo spremni, tako da danas u hali 3 će se odraditi revakcinacija 1.246 građana - rekla je Dragana Milošević.

Napomenula je da ukoliko neko smatra da je prošao 21 dan, a nije dobio SMS poruku kada da dođe na revakcinaciju, može da dođe na Sajam, a u IT sistemu će se proveriti koliko je prošlo od prve doze.

Dragana Milošević je navela da će se na Sajmu primati druga doza kineske vakcine.

- Samim tim, oni dobijaju potvrdu da je završena kompletna vakcinacija. To ne znači prekid poštovanja epidemioloških mera. Nastavljamo sa poštovanjem epidemioloških mera sve dok ne stvorimo kolektivni imunitet. Nadamo se da će biti brzo - poručila je Miloševićeva.

Građani na revakcinaciju treba da ponesu ličnu kartu i potvrdu o dobijanju prve doze vakcine.

- U slučaju da nemaju potvrdu, u nekim slučajevima se uglavnom radi o starijim građanima, ako su je izgubili. Obavezna je lična karta. Oni popunjavaju saglasnost, unosi se u bazu. Kada se unese u bazu, već građanin postoji. Mi imamo evidenciju kada je primljena prva doza, koja je vakcina - kazala je Dragana Milošević.

Istakla je da su svi spremni, da se u hali 3 Beogradskog sajma obavlja revakcinacija, dok će se u Belekspo centru početi sa vakcinacijom, kao i da je ista procedura kao i za dobijanje prve doze vakcine.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili