DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ OTKRILA: Evo koliko je građana potrebno vakcinisati da bi se stekao kolektivni imunitet na Kovid 19

Tanjug

29. 01. 2021. u 11:05

PROCENA je da milion i po do dva miliona građana treba da bude vakcinisano da bi se stvorio kolektivni imunitet koji će zaustaviti epidemiju korona virusa, izjavila je danas članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ ОТКРИЛА: Ево колико је грађана потребно вакцинисати да би се стекао колективни имунитет на Ковид 19

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- To su procene, predviđanja, kada je u pitanju kolektivni imunitet - rekla je Kisić Tepavčevićeva nakon sednice Kriznog štaba.

Upitana da li će se raditi istraživanja delotvornosti vakcine, ona je rekla da će se raditi istrazizvanja samo u određenim grupama.

Kako je navela, dosadasnji istraživanja ohrabruju i ona kažu da je nakon vakcinacije veći broj antitela nego nakon preležane bolesti kovid-19.

- Sada imamo moćno oružje za borbu protiv virusa korona, a to je vakcina - rekla je Darija Kisić Tepavčevcih, koja je i ministarka rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)