PRAVOSUDNA AKADEMIJA – ULAZNICA U SUDSTVO: Ambasadorka Portugala s ministarkom Majom Popović, najavljena podrška Srbiji

V. C. S.

28. 01. 2021. u 19:06

JEDNA od tema današnjeg razgovora ministarke pravde Maje Popović i ambasadorke Portugala u Srbiji Marije Virdžinije Mendez da Silva Pina bila je neposredna saradnja Pravosudne akademije i portugalskog Pravosudnog centra, koju je preložila ambasadorka.

ПРАВОСУДНА АКАДЕМИЈА – УЛАЗНИЦА У СУДСТВО: Амбасадорка Португала с министарком Мајом Поповић, најављена подршка Србији

Foto: Ministarstvo

Njeno pohađanje i završetak, kako je naglasila Da Silva, jedini je način u Portugaliji za ulazak u pravosudni sistem.

To je ocenjeno kao primer dobre prakse, a ministarka Popović je dodala da upravo ustavne promene u Srbiji podrazumevaju da bi završetak Pravosudne akademije bio jedini put da sudije i tužioci uđu u naš pravosudni sistem.

Tema razgovora bila je i podrška Srbiji na polju evriontegracija, posebno s obzirom da je Portugal 1. januara preuzeo šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom. Ministarka je ponovila da je strateški cilj Srbije ulazak u EU i da od Portugala, kao prijateljske zemlje, očekuje podršku na tom putu.

Da Silva je najavila dodatni angažman svoje zemlje u oblasti evrointegracija Srbije i podsetila da će jedan od prioriteta tokom perioda predsedavanja biti napredak u pristupnom procesu Zapadnog Balkana, uključujući i otvaranje novih poglavlja sa Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...