"NOVOSTI" SAZNAJU: Beograd dobija još dva spomenika

M. Stevanović - M. Marković

27. 01. 2021. u 10:03

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Београд добија још два споменика

Foto: M. Stevanović

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić otkrio je za Novosti da Beograd dobija još dva značajna spomenika.

Naime, Vesić je prilikom obilaska spomenika Stefanu Nemanji sa našom ekipom, a uoči svečanog otvaranja koje je zakazano za večeras u 20 sati, otkrio da će prestonica dobiti još dva spomenika posvećena velikanima iz loze Nemanjića.


Beograd će najpre dobiti spomenik Despotu Stefanu Lazareviću, koji je pripadao lozi Nemanjića po majci, a u vreme čije vladavine je Beograd postao srpska prestonica.

Drugi velikan iz loze Nemanjića koji će dobiti spomenik u Beogradu, jeste kralj Dragutin, koji je, kako Vesić ističe, vrlo značajan za naš glavni grad.

-Mi se ponekad ponašamo kao da naša istorija počinje od 1804. godine. Međutim, Srbija ima veličanstven srednji vek, koji se mora poštovati i mora se znati. Upravo zato se ovde na spomeniku Stefanu Nemanji, između ostalog, nalazi i rodoslov Nemanjića, koji naša deca treba da znaju-istakao je Vesić za Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

ime poznato redakciji

27.01.2021. 10:25

Краљ Драгутин Немањић нам донесе Београд, као мираз. Обновити Дебрц, покрај Саве.

Sasa

27.01.2021. 13:09

Beograd je prestonica Srbije, pa unjemu ne treba podizati spomenike samo onim vladarima koji su vezani za Beograd vec svim srpskim velikanima. Pre svega treba podici spomenik Milosu Obilicu, a zatim i jedinstvenu spomenik cetvorici srpskih vojvoda- pobednika u Prvom svetskom ratu, kao i despotu Stefanu Lazarevicu. Ostali treba da pricekaju.

Rade

27.01.2021. 14:58

I treba,takodje svuda treba da se vidite Srbske zastave!!!pogledajte Hrvatsku,zastava ko da je neki praznik?samo mi Srbi negujemo i pljuljemo po našoj istoriji,i takve ljude treba ignorisati a ako su iz političke strukture ignor do gašenja!!!Živela Srbija