ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Darija Kisić Tepavčević o novim merama, evo šta je odlučeno

Novosti online

14. 12. 2020. u 17:11

KRIZNI štab je na današnjoj sednici razmatrao nove mere shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji. Sednici je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić.

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Дарија Кисић Тепавчевић о новим мерама, ево шта је одлучено

Foto: Tanjug

Trend pada broja novozaraženih nastavljen je i danas, kada su registrovana 4.932 pozitivna slučaja (od 15.765 testiranih), ali uz, nažalost, 49 preminulih.

- Vidimo da broj novozaraženih pada, ali to su i dalje veliki brojevi - kaže dr Darija Kisić Tepavčević, i ističe da je za sve strane državljane neophodan PCR test, počev od 20. decembra.

- Naši građani ako nemaju PCR test, moraju 10 dana u kućnu izolaciju, a prekidaju je kad urade PCR test.

Dosadašnja mera - da svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radi do 17 časova a da vikendom ne radi, produžena je do petka, 18. decembra, a potom će se odlučiviti da li će one biti pooštrene.

- Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević, pa dodala:

- Mere treba da budu iste svakog dana od kada nam je poznato da je virus u našoj populaciji. U ovom periodu godine treba da budemo posebno posvećeni tome.

Ona je istakla da neće biti nikakve kontrole po kućama, pogotovo po slavama, i rekla je da moramo biti odgovorni po pitanju zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri