Kapaciteti u bolnicama su na izmaku, Mozzart odmah reagovao donacijom kreveta za intenzivnu negu

Promo

30. 11. 2020. u 16:00

POSLE Instituta za ortopediju, KBC Zemun i KBC Zvezdara, pomoć stigla i u KBC „Dragiša Mišović“

Капацитети у болницама су на измаку, Моззарт одмах реаговао донацијом кревета за интензивну негу

Foto: Promo

Situacija sa korona virusom u Srbiji je svakim danom sve gora, a bolnički kapaciteti su na izmaku! Informacije o popunjenosti kovid-bolnica neprekidno stižu, a kompanija Mozzart je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja odmah reagovala i nastavila donaciju najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu. KBC Dragiša Mišović je četvrta ustanova kojoj je, u sklopu ove velike akcije, stigla pomoć.

Prethodno su prošireni kapaciteti na Institutu za ortopediju Banjica, kao i u dve kovid-bolnice - KBC Zemun i KBC Zvezdara. I u KBC na Dedinju trenutno se zbrinjavaju najteži slučajevi obolelih od korona virusa, pa je svaki krevet od velikog značaja. Tokom uručenja donacije, bio je primetan veliki broj vozila Hitne pomoći koja dovode nove nove pacijente.

Stanje je prilično teško, imamo veliki broj pacijenata, jer se kod nas prebacuju iz drugih ustanova kada im se pogorša stanje. Na intenzivnoj nezi nam je uvek potrebno još kreveta, pa nam je ova pomoć od velikog značaja, hvala mnogo kompaniji Mozzart. Mi smo od prvog dana u kovid-režimu i bilo je dosta izazovno da se prilagodimo novim uslovima tokom epidemije, jer nismo nikada radili sa infektivnim pacijentima, ali već devet meseci zbrinjavamo zaražene – istakla je Nataša Bogunović, glavna sestra KBC „Dragiša Mišović“.

Foto: Promo

 

Ovaj ustanova zbrinjava i trudnice obolele od korona virusa, a od početka epidemije na svet je došlo 145 zdravih beba, iako su majke bile pozitivne. Beograd je trenutno najveće žarište COVID-19, a pacijenti se prebacuju u druge gradove, jer su kapaciteti na izmaku.

Svesni smo teškog momenta u kome se nalazi cela država, a pogotovo prestonica. U saradnji sa našim partnerima iz Ministarstva zdravlja, pokrenuli smo akciju doniranja kreveta za intenzivnu negu, kako bismo proširili kapacitete u bolnicama koje su izuzetno opterećene u ovom trenutku. Uvek se trudimo da brzo reagujemo tamo gde je pomoć najpotrebnija, pa ćemo nastaviti niz akcija kako bi uslovi u bolnicama bili još bolji – naglasio je Borjan Popović, direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Foto: Promo

 

U okviru paketa donacije zdravstvenom sistemu od oko 700.000 evra za borbu protiv covid-19, kompanija Mozzart izdvojila je 200.000 evra za nabavku deset respiratora, a kontinuirano donira sredstva za podršku bolnicama, kroz finansijske injekcije ili nabavkom potrebne opreme. Trenutno je akcenat na ustanovama iz kovid-sistema koje su najopterećenije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA BOLJE SUTRA: Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine