NOVI NESPORAZUMI NA FILOLOŠKOM FAKULTETU OKO VAŽNOG DOKUMENTA: Uprava tvrdi da je Statut na doradi, grupa profesora da je - usvojen

Lj.B.

16. 10. 2020. u 15:56

NAKON što je Naučno-nastavno veće Filološkog fakulteta usvojilo Statut ove visokoškolske ustanove i poslalo ga Savetu fakulteta na usvanje, došlo je do novog nesporazuma između dekanskog kolegijuma i grue profesora koja osporava upravu oko toga - da li je statut usvojen.

НОВИ НЕСПОРАЗУМИ НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ ОКО ВАЖНОГ ДОКУМЕНТА: Управа тврди да је Статут на доради, група професора да је - усвојен

Foto: N. Skenderija

I dok dekanski kolegijum navodi da je savet fakulteta vratio ovaj dokument na doradu Statutarnoj komisiji, grupa profesora tvrdi da je Savet usvojio Statut.

- Na elektronskoj sednici Saveta, učestvovao je 21 profesor, njih 14 je glasalo za usvajanje ovog dokumenta, tri su bila protov i četiri uzdržana - kažu ovi profesori.

Istovremeno, dekanski kolegijum saopštava de j Statut vraćen nadoradu na doradu zbog brojnih propusta u izradi, te da će dorađeni i ispravljeni tekst ubrzo u formi nacrta ponovo naći pred članovima Naučno-nastavnog veća.

U saopštenju se navodi da je Savet ocenio da je potrebno da se tekst Statuta vrati na doradu kako bi se usvojile primedbe koje je Ministarstvo prosvete dalo na naziv i ovlašćenja komisije koja sprovodi tehničke poslove oko izbora čelnika Fakulteta.

- Treba usvojiti izmene i kako bi se brisao deo člana Statuta koji diskriminiše članove Saveta koje imenuje osnivač i primenio isti princip kod kvoruma i potrebnog broja glasova u pogledu izbora članova Saveta i članova drugih radnih tela Fakulteta u skladu sa načelnim pravnim stavom Odbora za statutarna pitanja Univerziteta - naveo je dekanski kolegijum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije