ZA ĐINU SKUPILI ČETIRI MILIONA: Žitelji Sivca obezbedili novac za dugoročno lečenje svoje male sugrađanke

Z. Rajić

11. 10. 2020. u 07:20

ŽITELjI Sivca, najvećeg vojvođanskog sela, pokazali su da imaju i najveće srce, jer su uz podršku pojedinaca, preduzeća i ustanova sa strane, za nepunih mesec dana prikupili više od četiri miliona dinara za lečenje svoje male sugrađanke, Đine Zejak (2), obolele od encefalitisa.

ЗА ЂИНУ СКУПИЛИ  ЧЕТИРИ МИЛИОНА: Житељи Сивца обезбедили новац за дугорочно лечење своје мале суграђанке

Foto privatna arhiva

Prikupljanje pomoći posredstvom fondacije "Budi human" počelo je 10. septembra, a samo deset dana kasnije organizatori akcije "Ujedinimo se i pomozimo našoj Đini" objavili su da je obezbeđeno potrebnih tri miliona dinara za lečenje devojčice u naredne dve godine. Sivčani i njihovi prijatelji se, međutim, tu nisu zaustavili, nego su produžili sa skupljanjem novca jer će Đinino lečenje od teških posledica encefalitisa biti dugoročno.

- Prvog oktobra komisijski smo otvorili kutije, u kojima je bilo ukupno 418.004 dinara i 45 evra. Sav novac je uplaćen na račun Fondacije. Kutije su bile postavljene u Sivcu, Crvenki, Kuli, Kruščiću, Čonoplji, Odžacima, Vrbasu, Somboru i drugim mestima - saopštio je Milinko Džuver, administrator fejsbuk-grupe za pomoć Đini.

ISPUNjENO OBEĆANjE

DRAGAN Lazarević iz Sivca, vlasnik kasačkog konja, ispunio je obećanje, dato početkom septembra, da će nagradu koju osvoji njegov ljubimac na prvom sledećem takmičenju, donirati za Đinino lečenje. Njegov konj, zvani San Siro, osvojio je 26. septembra prvo mesto u Subotici. Pomoć za Đinu uplatio je i trener šampionskog konja, Antun Horvatski iz Tavankuta.

Za nju je 22. septembra u Sivcu priređeno stendap veče, na kojem je prikupljeno 98.000 dinara, a 26. septembra na Humanitarnom bazaru u centru sela 298.160 dinara. U Kuli je KK Hajduk organizovao "Šutiranje trojki", a Srpska pravoslavna crkvena opština iz Filingen-Šveningena u Nemačkoj uplatila je za Đinu 1.500 evra. Novčanu pomoć, čiju vrednost nije želeo da otkrije, poslao je i Sivčanin Drago Sinđić, biznismen i državni prvak u tajlandskom kik-boksu u Kanadi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna