"JANKA VESELINOVIĆA" NA DAR: Vladika Lavrentije zahvalio se direktorima škola za valjan odnos prema veronauci

V. Mitrić

04. 09. 2020. u 23:01

U SVOM arhipastirskom služenju Bogu i ljudima nikada se nisam sreo sa sličnim problemom pred kojim se danas nalazi čovečanstvo.

ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА НА ДАР: Владика Лаврентије захвалио се директорима школа за ваљан однос према веронауци

Foto: V. Mitrić

Ranije bolest nije bila toliko prisutna u javnom životu običnih ljudi i danas je veoma teško živeti i raditi u uslovima koje nameće korona virus, rekao je epsikop šabački Laavrentije direktorima 63 osnovne i srednje škole lozničkog, malozvorničkog, ljubovijskog, krupanjskog, vladimiračkog, šabačkog, koceljevačkog i bogatićkog kraka, kojima se zahvalio što brinu o nastavi veronauke.

- Pred početak ove školske godine svi smo svesni da se naši prosvetni radnici nalaze pred velikim izazovom organizacije i realizacije nastave. Zato je danas potrebno, više nego ranije, da čovek ima razumevanje za drugog čoveka, da po rečima blaženopočivšeg patrijarha Pavla danas "budemo ljudi" više nego što smo ikada to bili. Crkva je uvek uz vas i uz sve one koji uče našu decu -poručio je vladika direktorima škola kojima je darova po komplet sabranih dela Janka Veselinovića, koje je upravo objavio šabački "Glas Crkve". - Molićemo se Bogu, pobeditelju svake bolesti, da sačuva naše najmlađe i njihove učitelje, i sve prosvetne radnike od svakog zla i bolesti.

Vladika je naglasio da mu je čast što je blagoslovio i podržao štampanje dela " našeg velikog učitelja i omiljenog pisca, Janka Veselinovića".

- Posebna nam je čast što će njegova dela, koja se odavno ne štampaju, biti sačuvana od zaborava kaže vladika šabački, koji iza sebe ima i uspešan rad u prosveti kao profesor književnosti u Bogosloviji Krka, odakle je, pre 53 godine, izabran za episkopa.

Episkop Lavrentije je prosvetnim radnicima poželeo srećan i blagosloven početak školske godine, uz molitve Bogu da vas sačuva od korone i svakoga zla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati