OSTALI BEZ LETOVANJA, A PRETE IM I TUŽBAMA! Nikolićeva: Prijavićemo turiste koji nas blate na fejsbuk-stranici

E. B. T.

21. 06. 2021. u 07:01

SRPSKI turisti kojima je agencija "Muzenidis travel" iz Beograda iznenada prošle srede, putem mejla, otkazala uplaćene aranžmane koji je trebalo da se realizuju od 18. do 26. juna, još ne znaju kako će biti rešen njihov problem.

ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕТОВАЊА, А ПРЕТЕ ИМ И ТУЖБАМА! Николићева: Пријавићемо туристе који нас блате на фејсбук-страници

Foto P. Milošević

U međuvremenu, dok su kucali na zatvorena vrata beogradske poslovnice, stigla im je i pretnja direktorke "Muzenidis travela".

Na fejsbuk-stranici "Afera Muzenidis", koju su razočarani putnici otvorili kako bi došli do nekih informacija, direktorka Svetlana Nikolić poručila im je da će protiv svih koji učestvuju u diskusiji biti podnete tužbe. Nakon mnogobrojnih peripetija kroz koje putnici prolaze od prošle godine, novog otkazivanja i neažurnog obaveštavanja od "Muzenidisa", sada su dobili i pretnju:

- Zbog širenja panike, govora mržnje i skrivenih ili neskrivenih pretnji, moj advokat će podneti tužbu odeljenju za visokotehnološki kriminal za sve navedene iskaze objavljene na ovoj fejsbuk-stranici - objavila je Nikolićeva. - Trudimo se da sve probleme koji su nastali ne našom krivicom, rešimo na najbolji mogući način. Ovakvim postovima urušavate ugled firme i integritet osoba koje u njoj rade.

Foto: Arhiva

Najveći grčki tur-operator, koji ima naziv kao i srpski, "Muzenidis travel", suspendovao je sve aktivnosti do 26. juna zbog nesolventosti. Kako za "Novosti" kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA, očekuje se da će se u narednih desetak dana rešiti problemi grčkog tur-operatora.

- Važno je da putnici budu u kontaktu sa svojim agencijama, ako problem ne uspe da se reši sledeća instanca je turistička inspekcija - objašnjava Seničić. - Srpski "Muzenidis travel" nije članica JUTA, a agencije koje jesu i koje realizuju aranžmane preko grčkog tur-operatora snalaze se kako mogu. Veoma je neprijatna situacija, ali to se dešava.

Onima kojima je propalo letovanje, nikakvo obeštećenje neće predstavljati dovoljnu satisfakciju. Mnogi su doživeli istu situaciju kao lane, nakon što su uskladili odmore, sve isplanirali, pribavili potrebnu dokumentaciju... Među njima je i Milica Bošković, samohrana majka, kojoj je ostao vaučer od prošle godine. Ona je kod "Muzenidis travela" doplatila pun iznos za letovanje na Kritu od 25. juna. Deset dana nakon uplate, 17. juna, putem mejla obaveštena je da je cela sezona na tom ostrvu otkazana, a da vaučer može da iskoriti od 1. septembra ili sledeće godine.

- Kada sam videla da su otkazani letovi za Krit 4. i 15. juna, odmah sam se obratila agenciji i pitala da li je let 25. juna siguran, rekli su da jeste i uplatila sam ostatak novca, ceo iznos - objašnjava Milica. - Onda su me 17. juna obevestili da je otkazan aranžman, poslovnica je bila zatvorena, nisam uspela da dobijem nikakve informacije putem telefona. Poslala sam im mejl i rekla da želim povrat novca, ali još nisam dobila odgovor.

Foto: Arhiva

Tekst potpisa

Na fejsbuk-stranici mnogi turisti objavili su da su sami proveravali svoje rezervacije u Grčkoj. Više njih je navelo da su im iz hotela rekli da im grčki "Muzenidis" nije platio ni za prošlu niti za ovu godinu. Veći broj turista je istakao da je sa njihovim aranžmanima sve u redu.

"MUZENIDIS" RADI OD DANAS

SRPSKA agencija "Muzenidis travel" zvanično je 18. juna saopštila da beogradska poslovnica počinje sa radom danas i pozvala klijente da se jave radi rešavanja novonastale situacije. Oni su uputili izvinjenje i istakli da ih je njihov inopartner "Muzenidis travel" iz Soluna 16. juna uveče obavestio da se otkazuju svi aranžmani od 18. do 26. juna. Putnicima je ponuđena alternativa da budu smešteni posle 1. septembra ili u sledećoj sezoni - navodi se u saopštenju.Oni ukazuju i na pravne radnje koje će preduzeti, a među njima je i prijava turističkoj inspekciji i zahtev nadležnom ministarstvu za pružanje potrebne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest