NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA 15 DANA: Evo kakvo vreme predviđa meteorolog Đorđe Đurić

Novosti online

01. 06. 2021. u 12:39

HLADNO vreme i kiša dočekali su nas prvog dana juna, a evo kakva nas vremenska prognoza očekuje u narednih 15 dana.

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 15 ДАНА: Ево какво време предвиђа метеоролог Ђорђе Ђурић

Foto: Printskrin

- Srbija je i danas pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom nalazi malo istočnije od nas. Ovaj sistem odgovoran je za oblačno vreme sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a tako će biti i tokom dana. Na severozapadu i zapadu biće suvo. Inače, tempeature su i danas kao i juče prave jesenje. Iako je danas prvi dan klimatološkog leta, maksimalna temperatura biće u Srbiji od 15 do 19°C, što su vrednosti temperatura koje odgovaraju sredini aprila i sredini oktobra. - navodi Đurić i dodaje:

- Od sutra konačno slabi uticaj visinskog ciklona i on napušta naše područje i kreće se dalje na istok preko Crnog mora, a sa njim odlaze i oblaci i padavine. Dakle, od srede nas očekuje sunčano i toplije vreme, uz razvoj oblačnosti tokom dana. Iako će biti toplije u odnosu na prethodne dane, biće i dalje sveže za ovo doba godine, jer će se naše područje nalaziti pod uticajem severnog i severozapadnog strujanja. Maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C, u Beogradu oko 20°C, dok je višegodišnji prosek maksimale temperatura za početak juna od 24 do 27°C.

Đurić kaže da će  u četvrtak i petak pod uticajem visokog vazdušnog pritiska biće sunčano i malo toplije, uz temperature od 20 do 25°C, u Beogradu do 23°C. U četvrtak će duvati jak severozapadni vetar.

Vremenska prognoza za vikend

- Tokom vikenda temperature će biti u skladu sa kalendarom. Makismalna temperatura biće uglavnom od 23-24°C do 27-28°C. U subotu se očekuje pretežno sunčano do umereno oblačno, dok se u nedelju nakon sunčanog prepodneva, sredinom dana, posle podne i uveče očekuje promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i to prvo na zapadu i jugozapadu Srbije. Tokom vikenda vetar veoma slab. Početkom sledeće sedmice nestabilnije sa pljuskovima i grmljavinom, uglavnom tokom ponedeljka, a biće i za par stepeni svežije.

Prema trenutnim proračinama, u prvoj polovini juna temperature će manje-više biti oko prosečnih vrednosti i ne očekuju se vrućine i dani sa temperaturama preko 30°C - precizirao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest