OVO SE NIJE DESILO OD KAD POSTOJI BOLNICA U BATAJNICI - Doktorka Adžić: Imali smo četiri prijema za 24 časa

Tanjug

01. 06. 2021. u 10:37

SITUACIJA u kovid bolnici u Batajnici trenutno je veoma stabilna i pod kontrolom, izjavila je danas direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević i navela da su tokom prethodnog dana i noći imali samo četiri prijema.

ОВО СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО ОД КАД ПОСТОЈИ БОЛНИЦА У БАТАЈНИЦИ - Докторка Аџић: Имали смо четири пријема за 24 часа

Foto: Printskrin RTS

Precizirala je da su na bolničkom lečenju 164 bolesnika, od kojih je 25 u jedinicama intenzivnog lečenja, dok su ostali na poluintenzivnoj nezi, te da je 11 bolesnika na mehaničkoj ventilaciji, to jest intubirano.

- Tokom prethodnog dana i noći imali smo svega četiri prijema što nije desilo od kada postoji kovid bolnica u Batajnici- istakla je Adžić Vukičević za televiziju Prva.

Podsetila je da su 30. marta, kada su imali 915 bolesnika, kapaciteti u toj bolnici bili popunjeni i naglasila da je sada pet puta manje bolesnika i da se znatno opuštenije i lakše radi.

Navela je da je u kovid bolnici u Batajnici, od njenog otvaranja, hospitalizovano oko 8.300 bolesnika i dodala da su najveći teret brige o njima poneli upravo mladi lekari koji su primljeni sa konkursa.

-Primljeno je 194 lekara, 67 medicinskih sestara, pet biohemičara i tri farmaceuta. To su ljudi koji su direktno iz školskih klupa ''uleteli u vatru'' i susreli sa nečim što ni mi kao stariji i iskusniji lekari nismo ni znali da postoji- dodala je Adžić Vukičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!