Avala će dobiti i ski-stazu!

S. V.

26. 09. 2018. u 22:15

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić o planovima i ulaganjima na teritoriji ove lokalne samouprave. Ideja je da posetioci mogu da se spuštaju i leti i zimi

Авала ће добити и ски-стазу!

Foto A. Stanković

AVALA će dobiti ski-stazu! Kako je najavio predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić, u toku su pregovori ove lokalne samouprave sa "Skijalištima Srbije". Iako nije precizirao kada će se prve skije spustiti niz ovu beogradsku planinu, rekao je da bi staza trebalo da radi i leti i zimi.

- Pre nekoliko meseci imali smo sastanak sa "Skijalištima Srbije" u vezi sa izgradnjom ski-staze na Avali - rekao je Savić. - Organizovali smo se da taj projekat izvedemo i mislim da će Opština Voždovac u narednom periodu uspeti da izda građevinsku dozvolu "Skijalištima Srbije" i da se uradi skijalište na Avali, koje bi bilo i letnje i zimsko. Tokom letnjih meseci bi se koristile plastične staze.

Govoreći o rekonstrukciji Banjičke pijace, Savić navodi da radovi idu svojim tokom. Prema njegovim rečima, u planu je da se ova tržnica natkrije.

- Pokušaćemo da obezbedimo sredstva, tražićemo pomoć i od Grada da se stavi ta nadstrešnica. Mislim da ćemo naći rešenje za to, kako bismo stvorili što bolje uslove za naše građane koji rade tamo. Preduslov za to je da se uradi donja podloga, da se izmene podvodne cevi i to će uskoro biti završeno.

Takođe, Savić kaže da je kod Banjičke pijace urađeno 40 parking-mesta i još 80 novih kod pet solitera. On kaže da su se tako zaštitile zelene površine i da najstariji sugrađani i roditelji sa decom mogu doći do pijace.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Истина

27.09.2018. 09:04

Сарајево има боб стазу већ 35 година а Београд који је 3 пута већи још увек нема ...

Слобода Србији и целој србадији!

28.09.2018. 20:22

@Истина - Сарајево нема боб стазу, већ је има општина Пале у Републици Српској.