U okolini Avalskog tornja dogodine novi turistički sadržaji

Beta

10. 11. 2016. u 23:07

U drugoj fazi koja će biti gotova na proleće, biće urađena teretana, multifunkcionalni sportski tereni, etno market vinoteka i prostor za decu školskog uzrasta

У околини Авалског торња догодине нови туристички садржаји

Foto Ž.Knežević

AVALSKI toranj biće od aprila 2017. godine obogaćen novim turističkim sadržajima, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

On je tokom obilaska podnožja tornja, gde je urađeno novo igralište za decu i etno galerija, rekao da Avalski toranj godišnje poseti 150.000 turista, a da je cilj da ih sledeće godine bude 200.000.

"Verujem da je to realno", rekao je on i dodao da je u prvih 10 meseci ove godine Avalski toranj posetilo 137.000 turista i da se očekuje rekordna godina po broju posetilaca.

Istakao je da je cilj da se obogati turistička ponuda na toj lokaciji, jer do sada turisti nisu imali gde da kupe suvenire, niti da razmene novac.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Avalski toranj simbol Beograda i Srbije, ali da nije dovoljno iskorišten turistički potencijal.

On je najavio da će Grad uložiti u obnovu puta do tornja.

"Očekujemo rekordan broj turista za Novu godinu, kao i da već tada dođu da obiđu Avalski toranj", rekao je on.

Dodao je i da je broj turista u Beogradu dupliran u poslednje tri godine.

Ministarstvo trgovine i turizma je izdvojilo 32 miliona dinara za projekat uređenja kompleksa Avalskog tornja zbog unapređenja turističke ponude.

Prva faza radova je završena i urađeni su nova i veća blagajna bliže ulazu, prostor u kome će Turistička organizacija Srbije ponuditi suvenire, bankomat sa menjačnicom, kafe bar i dečije igralište.

U drugoj fazi koja će biti gotova na proleće, biće urađena teretana, multifunkcionalni sportski tereni, etno market vinoteka i prostor za decu školskog uzrasta.

Kompletan prostor oko tornja sa pratećim sadržajima prostiraće se na oko 500 kvadratnih metara.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pavlović Dušan

10.11.2016. 23:57

Avalu ne bi trebalo dirati. Ne bi trebalo upropastiti njenu prirodu. Zna se gde su parkovi, teretane i ostalo. Šuma je sama po sebi najbolja teretana.Nemojmo da uništimo Avalu. Tražiću da se osnuje Društvo za zaštitu Avale. Neće me iznenaditi da se pojave i ideje da se napravi i jedno ELITNO stambeno naselje.Izgradnjom još jedne zgrade kao što je bio CK SKJ koju planira Petar Matić i izgradnjom Opere na Ušću i taj deo će biti upropašćen. Gde su zeleni? Ne dozvolite da unište Avalu.

alex miles

11.11.2016. 02:57

To je oko 400 na dan, svaki dan u godini. Nema TEORIJE ! Nekoj babi se snilo...................Uf !

Ник Ћулибрк

11.11.2016. 12:58

Идуће године у ово време Родни и Делбој су милионери!

Деда Звонце

11.11.2016. 17:01

Најзад да се неко сети да користи лепоте Београда и још да заради. Браво!