Studentski trg nova gradska oaza Beograda

N. V.

23. 03. 2016. u 23:59

Deo srca prestonice trebalo bi da dobije drugačiji izgled i pretvoren u pešačku zonu. U planu je i izgradnja podzemne garaže

Студентски трг нова градска оаза Београда

Trg će biti prepun zelenila po okončanju rekonstrukcije

PO okončanju planiranih radova, Studentski trg bi trebalo da dobije potpuno novi izgled i bude pretvoren u pešačku zonu. U planu je i izgradnja podzemne garaže na tom prostoru koja će po idejnom rešenju imati tri etaže i ukupno oko 20.000 kvadrata. Biće mesta za 756 vozila, a automobili će ulaziti u garažu iz bočnih ulica. Takođe, planirano je da na tom mestu bude formiran pešački plato.

Građevinska dozvola trebalo bi da se dobije na jesen, a radovi bi počeli sledeće godine. U međuvremenu mora biti izgrađena okretnica na koju će biti izmeštene trolejbuske i autobuske linije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Pera Detlić

24.03.2016. 03:00

Znači ponovo se pomera izgradnja garaže? Prošle godine su pisali da će to biti naredne godine...

mi

25.03.2016. 10:50

@Brajan - Koji je ovo arhitekta smislio. Ovo ni pripravnik ne bi osmislio. Neiventivo, prazno, bezdušno, nekorisno. Budalaština i bacanje para.

aleksandar

24.03.2016. 06:54

Kada bih ja to radio, ispod svega bih namestio garazu tako da kad covek lepo hoce da ode do grada ima mesta gde i da parkira. ALi ovo polovicno samo ce doneti probleme....i treba vasina da ide podzemno da se poveze kalemegdan sa narodnim pozoristem...

PP

24.03.2016. 10:35

Nije mi jasno navodno se grad trudi da centar postane pesacka zona bez vozila tj automobila a sa druge strane prave podzemnu garazu nadomak Kalemegdana da bi mnogi svojim vozilia dosli do strogog centra grada. Ova garaza je po meni nepotrebna, jer se u blizini pravi ogroman trzni centara sa garazama i mnogi ce koristi njihov besplatan parking na nekoliko sati nego da placaju papreno po satu mesto u ovoj garazi koja se gradi ispod studentsko trga i zbog koje ce biti oterani trojebusi sa tog del

Aleksandar

24.03.2016. 11:27

Dokle vise sa najavama necega sto bi trebalo, sto ce biti, ma samo sto nije, za godinu, dve, pet, ili nikad... Dajte ono sto je konkretno uradjeno i zavrseno, to je vest, a ne ovo. Ovo su necije fantazije, koje uglavnom ostanu samo slovo na papiru.

dzordz

24.03.2016. 14:53

dzabe je ovo sa tzv pesackim zonama, sve dok se ne resi problem saobracaja kroz centar beograda. tuneli, mostovi, pa tek onda pesacke zone.ja volim automobil a kada mi je do pesacenja odema na kalemegdan, adu, kosutnjqak ili kosmaj. ovo je teror nad vozacima automobila. nista lepse nego doci do kafica automobilom, zgodne devojke, sala, lepo raspolozenje.