"ORLOVI" SU ISPRAVILI GREŠKU! Litvanci nakon velike pobede pucaju od samopouzdanja

M.M.

05. 09. 2023. u 07:49 >> 07:49

KOŠARKAŠI Srbije će se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva sastati sa Litvanijom. Utakmica će se igrati u Manili u utorak sa početkom u 10.45.

ОРЛОВИ СУ ИСПРАВИЛИ ГРЕШКУ! Литванци након велике победе пуцају од самопоуздања

FOTO: FIBA.Basketball

Svako ima pravo na grešku, pa tako i "orlovi". Izabranici Svetislava Pešića su loše izdanje imali u prvom kolu novoformirane grupe, poraženi su od Italije nakon blede partije, međutim, bio je to poraz koji ih nije skupo koštao.

Već nakon dva dana viza za nokaut fazu obezbeđena je tako što je savladana Dominikanska Republika.

Bogdan Bogdanović nije bio na svom nivou protiv "azura", šut ga nije služio, međutim, posle meča košarkaš Atlante je kapitenski prihvatio odgovornost. Naš najbolji igrač je već protiv Taunsa i družine odigrao daleko kvalitetnije i utakmicu završio sa 20 pogodaka bez promašaja iz igre.

Ono što dodatno raduje su partije Vanje Marinkovića koji na terenu deluje sve bolje, dok je Nikola Milutinov konstantan od početka prvenstva. Nikola Jović je, možemo slobodno reći, i iznenađenje turnira, košarkaš Majamija je odigrao nekoliko sjajnih partija i dva puta je proglašavan igračem utakmice.

Borišu Simanića nećemo videti na terenu jer je nakon udarca koji je zadobio morao biti operisan, dok je u sastavu ponovo Filip Petrušev koji će biti od krucijalnog značaja za ekipu.

Srpski reprezentativci će sada morati da još više podignu nivo igre jer je trenutno mnogo toga na stolu. Nakon poraza od Pocekovih pulena mnogi stručnjaci su već videli okršaj sa Amerikancima u četvrtfinalu, međutim, da do toga ne dođe postarala se "zemlja košarke".

Litvanci su opravdali svoj nadimak i savladali reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 110:104 i tako šokirali javnost.

Iako Stiv Ker u sastavu nema najvećih imena, Kazisu Maksvitisu i njegovim momcima treba odati priznanje. Pogađali su iz svih pozicija, a u prvoj četvrtini su ubacili čak šest trojki iz isto toliko pokušaja.

Italija je svima delovala kao lakši protivnik u četvrtfinalu, međutim, Litvance to nije zanimalo jer je u pitanju tim koji veruje u sebe i svoj kvalitet.

Jonas Valančijunas je prva zvezda tima i od njega preti najveća opasnost, gorostasni centar poseduje veliki kvalitet i malo je igrača na prvenstvu koji ga mogu zaustaviti. Pored njega tu su još Mindaugas Kuzminskas i Rokas Jokubaitis koji igraju izvanredno, dok je Ignas Brazdeikis takođe jedan od ključnih šrafova litvanskog tima.

Naše momke očekuje jako težak zadatak, ali mi verujemo u njihovu pobedu.

NAŠ TIP: Litvanija - Srbija 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona