"BOGINJA PROVINCIJE" NADOMAK LIGE ŠAMPIONA: Fiorentina šest utakmica bez poraza

O. M.

17. 03. 2024. u 12:08

ATALANTA dočekuje Fiorentinu u jednom od derbija 29. kola italijanske Serije A.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ НАДОМАК ЛИГЕ ШАМПИОНА: Фиорентина шест утакмица без пораза

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Atleti azuri d Italija".

Atalanta u ovaj meč ulazi nakon plasmana u četvrtfinale Lige Evrope, savladavši na svom terenu Sporting iz Lisabona rezultatom 2:1, golovima Lukmana i Skamaka. U narednom kolu čeka ih izuzetno težak ispit u vidu Liverpula.

"Boginja provincije" sa 47 osvojenih bodova trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Serije A. Zaostaje sedam bodova za Bolonjom i pozicijom koja donosi nastup u Ligi šampiona naredne sezone, ali sa utakmicom manje u odnosu na tim Tijaga Mote.

U prošlom kolu su remizirali 2:2 u Torinu na gostovanju kod Juventusa zahvaljujući golovima dvostrukog strelca Teuna Kpmajnersa.

Fiorentina je propustila veliku priliku u prošlom kolu Serije A da ostvari trijumf na svom terenu protiv Rome, s obzirom da je imala gol prednosti do 95. minuta, kada su gosti preko Ljorentea uspeli da izjednače i konačni rezultat je bio 2:2.

Nakon 28 mečeva, izabranici Vinćenca Italijana su na osmoj poziciji na tabeli sa 43 boda, četiri zaostatka za narednim protivnikom.

Ipak, dobili su pozitivan podsticaj u četvrtak uveče kada su pred svojim navijačima odigrali nerešeno 1:1 protiv Makabija iz Haife i tako se plasirali u četvrtfinale Lige konferencija, gde će se suočiti sa češkim Plzenom.

Bez poraza su šest utakmica u svim takmičenjima ali imaju samo dve prvenstvene pobede u poslednjih deset kola, što može da ih košta plasmana u evro-kupove dogodine, ako ne poprave ovaj bilans.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)