VREME JE DA PADNE HETAFE: Barsa već četiri godine ne zna za pobedu na "Alfonso Perezu"

O. M.

13. 08. 2023. u 10:40 >> 10:40

BARSELONA kreće u odbranu titule u La ligi iz predgrađa Madrida. Hetafe će ugostiti šampiona Španije od 21 i 30 na stadionu "Alfonso Perez" na kome katalonski gigant ne zna za pobedu od 2019. godine.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПАДНЕ ХЕТАФЕ: Барса већ четири године не зна за победу на Алфонсо Перезу

FOTO: Tanjug/AP

Prošle sezone Barselona je lakše nego što se očekivalo osvojila titulu prvaka Španije. Sezonu su  završili sa čak deset bodova više od velikog rivala Real Madrida, a novi šampion je bio poznat mnogo pre kraja.

Ipak, Barselona je podbacila u Evropi, pa su već u grupnoj fazi ispali iz Lige šampiona. Kao trećeplasirani tim u svojoj grupi, nastavili su takmičenje u 1/16 finala Lige Evrope, gde su eliminisani od Mančester junajteda.

Prelazni rok u Barseloni je do sada bio prilično miran.Najznačajni je  dolazak Ilkaja Gundogana kome je istekao ugovor u Mančester sitiju i Injiga Martineza iz Bilbaoa. U klub se vratio i nekadašnji polaznik čuvene "La masije" Oriol Romeu, koji je posle više od decenije provedene u Engleskoj, mahom u Sautemptonu, prošlu sezonu nastupao za Đironu. Barsa je katalonskim susedima za usluge ovog iskusnog zadnjeg veznog plastila oko tri miliona evra.

Klub je lepo zaradio od prodaje Osmana Dembelea Pari sen Žermenu, oko 55 miliona evra, a nisu loše prošli ni kod transfera Franka Kesija u Al- Ahli, oko 12 i po miliona. Serhio Buskets i Đordi Alba klub su napustili bez obeštećenja i priključili se Lionelu Mesiju u Inter Majamiju.

Barsa je u pet pripremnih mečeva zabeležila samo jedan poraz, i to od 5:3 protiv Arsenala, dok je u ostalim mečevima savladala Visel Kobe, Real Madrid, Milan i Totenhem.

Hetafe je prošle sezone bio blizu ispadanja u drugu ligu, ali su dobrim rezultatima na kraju prvenstva, dve pobede i dva remija u poslednja četiri kola. uspeli da sačuvaju status. 

Rezultati u pripremnom periodu bili su zadovoljavajući, pošto su zabeležili četiri pobede u šest utakmica (Bredford, Leganjes, Independijente del Vale i Viteze), uz dva poraza, od Granade i Remsa.

Barsa je u Hetafeu poslednji put slavila u septembru 2019. godine, golovima Luisa Suareza i Firpa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!