VILJAREAL I BETIS NISU BLISTALI U PRIPREMNOM PERIODU: Vreme je da prorade napadači "žute podmornice"

O. M.

13. 08. 2023. u 09:31

FUDBALERI Viljareala ugostiće Betis iz Sevilje u prvom kolu španskog šampionata, Utakmica na "Stadionu de la Keramika", popularnom Madrigalu, igra se od 19 časova i 30 minuta.

ВИЉАРЕАЛ И БЕТИС НИСУ БЛИСТАЛИ У ПРИПРЕМНОМ ПЕРИОДУ: Време је да прораде нападачи жуте подморнице

FOTO: EPA

Biće to duel ekipa koje su u prošloj sezoni osvojile peto, odnosno šesto mesto k izborile plasman u grupnu fazu Lige Evrope. "Žuta podmornica" je La ligu završila sa 64 boda, četiri više od "zeleno-belih", iako je Betis u međusobnim susretima bio uspešniji - bilo je 1:1 na "Madrigalu" i 1:0 na stadionu "Benito Vijamarin".

Viljareal se nije istakao u pripremnim utakmicama. Odigrali su puleni Kikea Setijena sedam utakmica a uspeli su da pobede samo austrijskog niželigaša Altaha. U prvoj probi ponizio ih je švajcarski Sent Galen, a poraz 6:1 ne može da se nazove drugačije čak i kada je reč o pripremama ekipe koja je pre dve godine osvojila Ligu Evrope. 

U poslednjoj prijateljskoj utakmici Viljareal je izgubio od Njukasla u gostima sa 4:0. Gol nisu uspeli da postignu ni u porazima od Hanovera i Sportinga koje su obe izgubili sa po 3:0, a dva puta igrali su 1:1, protiv Fajenorda i Nice.

Viljareal će u prvi meč sezone ući značajno oslabljen jer Kike Setijen neće moći da računa na povređene Raula Albiola i Fransisa Kokelina, koji obojica već dugo vuku povrede kolena.

Ni Betis se nije proslavio na pripremnim utakmicama. Osim pobede protiv Midlsboroa i remija sa Barnlijem, sve ostale utakmice su izgubili, redom od Braunšvajga, Monaka, gradskog rivala Sevilje i u generalnoj probi Real Sosijedada.

Za meč sa Viljarealom, Manuel Pelegrini neće moći da računa na Vilijama Karvalja zbog problema sa listovima i Nabija Fekira zbog dugotrajne povrede kolena. 

U odsustva može da se uračuna i klupska legenda Hoakin koji je rešio da okonča zaista fascinantnu karijeru i u 42. godini okači kopačke o klin. Za Betis je u dva navrata odigrao oko 450 zvaničnih utakmica i osvojio dva Kupa Kralja- U međuvremenu proveo je neko vreme i u Valensiji, s kojom je takođe osvajao Kup Kralja, ako i u Fjorentini, s kojom je osvojio jedan Kup Italije. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)