TOTENHEM ZAPOČINJE ŽIVOT POSLE KEJNA: ''Pčelice'' takođe otvaraju sezonu bez svog najboljeg strelca

V.M.

13. 08. 2023. u 08:10

OD 15 časova gledaćemo duel između Brentforda i Totenhema.

ТОТЕНХЕМ ЗАПОЧИЊЕ ЖИВОТ ПОСЛЕ КЕЈНА: Пчелице такође отварају сезону без свог најбољег стрелца

FOTO: AP/Tanjug

Današnji rivali će biti nepoznanica ove sezone u Premijer ligi. Brentford je imao dosta loš pripremni period u kojem nije upisao nijednu pobedu i biće bez Ajvana Tonija koji je suspendovan do kraja 2023. godine, dok je sa druge strane Totenhem ostao bez Harija Kejna i ne zna se kako će predvođenim novim trenerom, Endžom Postekogluom, izgledati na terenu.

Domaćin je prošle sezone imao dosta uspešnu kampanju koju je završio na devetom mestu sa dva poena manjka u odnosu na ekipe koje su se plasirale u Evropu. Velike zasluge za to idu sjajnom Ajvanu Toniju koji je postigao 20 golova, ali Brentford neće moći da računa na njegove usluge do kraja kalendarske godine jer je suspendovan zbog klađenja na fudbalske utakmice.

Pored njega ''pčelice'' će biti i bez Davida Raje koji bi uskoro trebao da se preseli u Arsenal, tako da se može reći da su izgubili dva najbolja igrača iz prošle sezone.

Ipak Brentford je potrošio izvesnu sumu novca na pojačanja poput Šadea, Kolinsa i Flekena kojima će trebati vremena da su priviknu na stil igre Franka Tomas, što se i videlo na pripremama gde su njegovi izabranici odigrali tri remija i doživeli dva poraza.

Što se tiče Totenhema, on započinje život posle Harija Kejna koji je u transferu vrednom 110 miliona evra pojačao minhenski Bajern. Najbolji strelac u istoriji kluba sa 280 pogodaka je odlučio da napusti ''pevce'' u kojima je bio od svoje 11 godine i pojuri trofeje u dresu nemačkog velikana, priliku za to je imao juče odmah nakon dolaska ali Bavarici su poraženi od Lajpciga u Superkupu sa ubedljivih 0:3.

Gost ima vremena da dovede njegovu zamenu do kraja prelaznog roka, ali pitanje je da li će to učiniti jer je Postekoglu na pres konferenciji rekao da je očekivao ovaj transfer i da je pripremao ekipu za to, te da igrači poput Ričarlisona i Sona mogu preuzetu ulogu centralnog napača ako još neko ne pojača Severni London.

Totenhem je imao dosta dobar prelazni rok, od ranije je dogovoren dolaz Destinija Udogija, a pored njega klub su pojačali jedan od najboljih veznjaka Premijer lige Džejms Medison, perpsektivni štoper Miki van de Ven, mladi napadač Aleho Veliz i novi prvi golman ekipe, Giljermo Vikario. Takođe vredi napomenuti da su otkupljeni ugovori Kuluševskog i Pedra Pora koji su bili u klubu na pozajmicama.

Ekipa iz prestonice je odigrala četiri utakmice na pripremama, ostvarila je dve pobede i doživela isto toliko poraza, a ako je suditi po tim utakmicama Totenhem će igrati otvoren i napadčki fudbal jer je na njima imao gol-razliku, 14:9.

Prošle sezone na ovom stadionu viđena je podela bodova (0:0), dok je Brentford slavio u gostima sa 3:1 iako su Sparsi poveli golom Harija Kejna.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja