KIJEVLJANI ŽELE DA ZABORAVE PROŠLU SEZONU: Ekipa sa tromeđe jedva sačuvala status

O. M.

30. 07. 2023. u 09:46

OVOG vikenda počinje i ukrajinska Premijer liga, a jedna od utakmica koja otvara prvenstvo je duel kijevskog Dinama i Minaja.

КИЈЕВЉАНИ ЖЕЛЕ ДА ЗАБОРАВЕ ПРОШЛУ СЕЗОНУ: Екипа са тромеђе једва сачувала статус

Foto: Profimedia

Kijevski velikan je prošle sezone imao jednu od najgorih kampanja u istoriji. Završio je tek na četvrtom mestu, što je izjednačenje najgoreg plasmana kluba od raspada Sovjetskog saveza. Prethodno se to "plavo-belima" desilo u sezoni 2013-14, kada su se našli iza Šahtara, Dnipra i Metalista iz Harkova. Prošle sezone je Zorja "upala" umesto Metalista, a Dnipra je zamenila nova inkarnacija tog kluba, dok je Šahtjor kao i pre devet godina osvojio titulu.

Dinamo je pred početak sezone odigrao pet jakih prijateljskih utakmica. Prošle srede u poslednjoj proveri pobedili su sa 1:0 silno pojačani Al Hilal sa našim Sergejem Milnković-Savićem. Najubedljiviju pobedu ostvarili su protiv Volfsbergera od čak 9:0, a jedini protivnik koji je izbegao poraz Jang bojs izborio je 3:3. 

Minaj, klub sa krajnjeg zapada Ukrajine, na tromeđi sa Slovačkom i Mađarskom, našao se na skeneru evropskih fudbalskih zaljubljenika kada je za samo tri godine preskočio isto toliko razreda ukrajinskog fudbala i od četvrtoligaša postao premijerligaš. Usput je, 2020. godine stigao i do polufinala Kupa.

Prošlu sezonu završili su kao deseti na tabeli sa 33 boda, samo jednim više od ekipa koje su ispale. Imali su dobar pripremni period u kome su savladali nekoliko lokalnih rivala a izgubili su samo jednu utakmicu i to sa 1:0 od Ruha iz Lavova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)