PRVI OZBILJNIJI ISPIT ZA SVETSKOG ŠAMPIONA OD OSVAJANJA TITULE: Repriza osmine finala Mundijala, "gaučosi" u najjačem sastavu

O. M.

15. 06. 2023. u 10:00

ARGENTINA i Australija odigraće prijateljski meč na Radničkom stadionu u Pekingu ovog četvrtka od 14 časova po našem vremenu.

ПРВИ ОЗБИЉНИЈИ ИСПИТ ЗА СВЕТСКОГ ШАМПИОНА ОД ОСВАЈАЊА ТИТУЛЕ: Реприза осмине финала Мундијала, гаучоси у најјачем саставу

FOTO: AP/Tanjug

Biće ovo prvo gostovanje aktuelnih svetskih šampiona na tlu najmnogoljudnije zemlje sveta od 2014. godine, njihov treći meč otkad su prišili treću zvezdicu iznad grba i prvi ozbiljniji protivnik, pošto su u prethodna dva susreta igrali protiv nejake Paname (2:0) i egzotičnog Kurasaoa (7:0), za koji je svoj drugi nastup na ovom meču zabeležio Rišairo Živković.

Treba reći da su, uprkos nemotivišućim rivalima, svetski šampioni na ove dve utakmice izveli najjači sastav sa većinom igrača koji su učestvovali u osvajanju "zlatnog globusa".

A i današnji protivnik bio im je na putu do trofeja krajem prošle godine u Kataru. Australiju su "gaučosi" pobedili u osmini finala, golovima Lea Mesija i Hulijana Alvareza, dok je jedini pogodak za "sokeruse" delo Argentinca Enca Fernandeza koji je pogodio mrežu svog gola.

Trener Lionel Scaloni, koji je u februaru ove godine produžio ugovor do kraja SP 2026, što dakle uključuje odbranu titule svetskih i južnoameričkih (leto 2024) šampiona, i za prijateljske protiv Australije i Indonezije pozvao je najjači tim uključujući i jedanaestoricu s kojom je započeo finale Mundijala. To, kao i sastavi s kojima je "napao" Panamu i Kurasao, samo potvrđuju koliko Argentina ozbiljno pristupa prijateljskim utakmicama, a dodatna potvrda toga je činjenica da "gaučosi" nisu izgubili poslednjih 14 prijateljskih utakmica, što je niz koji traje od 2019. godine.

S druge strane, selektor "sokerusa" Gream Arnold odlučio se da na ovoj mini-turneji šansu pruži mlađim i manje afirmisanim igračima mahom iz domaće lige, iako se bliži Azijski kup (januar 2024) na kome Australija želi da povrati titulu osvojenu 2015, a izgubljenu pre četiri godine šokantnim porazom u četvrtfinalu od UAE. Pre ovog takmičenja Australija će imati samo još jednu probu, u oktobru na Vembliju protiv Engleske.

Stoga ne treba očekivati da će Australija biti ozbiljnija pretnja Mesiju i drugovima. uostalom, ekipa u sličnom sastavu koji se očekuje da istrči na teren Radničkog stadiona, nedavno je izgubila sa 2:1 od Ekvadora usred Melburna.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave