JUNAJTED POTVRĐUJE MESTO U LIGI ŠAMPIONA: ''Galebovi'' bi da se osvete za poraz u polufinalu FA kupa

V.M.

04. 05. 2023. u 11:40 >> 11:40

BRAJTON dočekuje Mančester na ''Ameksu'' u zaostaloj utakmici 28. kola Premijer lige.

ЈУНАЈТЕД ПОТВРЂУЈЕ МЕСТО У ЛИГИ ШАМПИОНА: Галебови би да се освете за пораз у полуфиналу ФА купа

FOTO: TANjUG/AP

Domaćin ima istorijsku priliku da se po prvi put nađe u Evropi iduće sezone, iako je trenutno na osmom mestu, odigrao je čak tri utakmice manje od Vile i Totenhema koji mu beže dva boda i okupiraju mesta koja vode u evrokupove. Sa druge strane, nakon razočaravajućeg ispadanja od Sevilje u četvrtfinalu Lige Evrope, Junajtedu je Premijer liga jedini način da se domogne Lige šampiona i dobro mu ide jer je trenutno na četvrtom mestu.

Nakon razočaravajućeg poraza od Notingema (2:1), Brajton se u dominantnom stilu vratio na pobedničku stazu savladavši Vulverhempton sa 6:0, Undav, Velbek i Gros su po dva puta tresli mrežu. ''Galebovi'' igraju dosta dobro na svom terenu u poslednje vreme i na minule četiri utakmice na ''Ameksu'' osvojili su deset bodova (tri pobede uz remi). 

Ova dva tima su se krajem aprila sastala u polufinalu FA kupa kada je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Junajted prošao dalje i domaćin će biti oran da se pred svojim navijačima osveti za taj bolan poraz. 

Mančester je u odličnom ritmu i nakon nešto slabije serije rezultata u martu, Erik ten Hag je konsolidovao svoje izabranike koji su neporaženi na poslednjih pet utakmica. U tom periodu upisali su četiri pobede uz remi sa Totenhemom, a i na tom susretu su bili blizu trijumfa jer su u jednom trenutku imali dva gola prednosti ali nisu uspeli da odnesu tri boda iz Londona. 

''Crveni đavoli'' imaju četiri poena prednosti u odnosu na Liverpul, ali su i odigrali dva meča manje od ''redsa'', tako da povratak u najelitnije evropsko takmičenje ne bi trebao da predstavlja problem.

Ova dva tima su se takođe sastala na otvaranju Premijer lige kada je Brajton šokirao sve na ''Old trafordu'' slavivši sa 1:2. Junajted se nije lepo proveo na ''Ameksu'' prošle godine kada je takođe doživeo poraz, samo dosta ubedljiviji, 0:4. 

U redovima domaćina neće biti Lalane, Sarmijenta, Veltmana i Lamptija.

Ten Hag neće moći da računa na štoperski dvojac Varan-Martinez, a na tribinama će im se pridružiti Doni van de Bek, Garnačo, Fil Džouns, a pod znakom pitanja je Skot Mektominej. 

Očekujemo još jednu zanimljivu utakmicu između ova dva tima i za razliku od polufinala FA kupa sada verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri