SVE JE SPREMNO ZA SLAVLJE: Napoli remijem vraća titulu u svoj posed nakon 33 godine posta

V.M.

04. 05. 2023. u 09:45 >> 09:45

UDINEZE dočekuje četu Lučana Spaletija na ''Dačija areni'' od 20.45.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СЛАВЉЕ: Наполи ремијем враћа титулу у свој посед након 33 године поста

Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Vreme je da se titula i zvanično vrati u posed Napolitanaca koji dominiraju italijanskim fudbalom ove godine. Prvi su gotovo čitave sezone i zasluženo će biti krunisani. Priliku da se to desi imaju danas protiv Udinezea jer trenutno imaju 15 bodova više u odnosu na drugoplasirani Lacio i remi bi bio dovoljan gostima da pet kola pre kraja pobegnu na matematički nedostižnih 16 poena razlike.

Uprava kluba je letos odradila verovatno jedan od najboljih prelaznih rokova u skorijoj istoriji italijanskog fudbala. Klub su napustili Kulibali, Insinje i Mertens, a uz Osimena koji je već bio tu fantastično su ih odmenili Kim i Kvaracakelija. Krilo iz Gruzije će verovatno biti prolgašen za MVP-ja lige i tako krunisati sjajnu sezonu u kojoj je postigao 12 golova uz deset asistencija, dok će se njegov partner u zločinu Osimen zadovoljititi titulom ''kapokanonjerea'' jer sa 21 pogotkom ima četiri gola više od najbližeg pratioca Martineza.

Napoli je u prošlom kolu takođe imao priliku da štriklira osvajanje titule, stadion ''Dijego Armando Maradona'' je bio ispunjen do poslednjeg mesta, ali Salernitana je upropastila žurku i odnela bod sa juga Italije. (1:1)

Sa druge strane, Udineze takođe ima jako dobru sezonu po svojim standardima. Proteklih godina često je bio u donjem domu i ima priliku da se na kraju sezone nađe u gornjem delu tabele prvi put nakon deset godina kada su predvođeni legendom kluba Antoniom di Nataleom kampanju završili na petom mestu.

Kako bi to uradili moraće da podignu formu, na poslednjih pet utakmica ''zebre'' su osvojile samo četiri boda i pale su na 13. mesto, ali osmoplasirana Fiorentina im beži četiri boda tako da je plasman u gornji dom i dalje moguć.

U duelu ovih timova u prvoj polusezoni Napoli je brzinski poveo sa 3:0, Udineze je pripretio golovima Nestorovskog i Samardžića u završnici meča ali nije mogao do izjednačenja.

Kod domaćina, Andrea Sotil neće moći da računa na Deulofeua, Ebosea i Saksesa, dok će u redovima gosta odsustvovati levi bek Mario Rui, a pod znakom pitanja je Mateo Politano.

Očekujemo jednu otvorenu, zanimljivu utakmicu i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X2&GG (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)